Surówka z białej kapusty (Wietnam) - komentarze

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych otworach, dodać...

Cały przepis: Surówka z białej kapusty (Wietnam)

Pieczeń wołowa zakrawana - komentarze

Foremny kawałek wołowiny posolić, obrumienić na tłuszczu ze wszystkich stron,...

Cały przepis: Pieczeń wołowa zakrawana

Kotleciki z kapusty - komentarze

Kapustę pokrajać na ćwiartki, zalać w garnku wrzątkiem, lekko posolić, ugotować....

Cały przepis: Kotleciki z kapusty

Pieczone klopsiki rybne - komentarze

Ryby dokładnie sprawić, umyć, usunąć ości i sfiletować. Cebulę obrać i posiekać...

Cały przepis: Pieczone klopsiki rybne

Sos chrzanowy z jabłkami - komentarze

Jabłka umyć, obrać ze skórki, utrzeć na tarce o dro­bnych otworach......

Cały przepis: Sos chrzanowy z jabłkami

Ryż z patelni - komentarze

Uwaga: Ryż można robić bez warzyw, też dobrze smakuje!...

Cały przepis: Ryż z patelni

Cielęcina zapiekana z marchewką i cebulą - komentarze

Mięso umyć, osuszyć, szczelnie obwiązać bawełnianą nicią. Natkę opłukać. W...

Cały przepis: Cielęcina zapiekana z marchewką i cebulą

Zupa rybna z makaronem (Chiny) - komentarze

Rybę podzielić na małe kawałki (na raz do ust). Podgrzać olej do głębokiego smażenia...

Cały przepis: Zupa rybna z makaronem (Chiny)

Kluski saskie (Litwa) - komentarze

Rozetrzeć sporą łyżkę masła z 5 żółtkami, wlać łyżkę zimnej wody,...

Cały przepis: Kluski saskie (Litwa)

Ocet porzeczkowy lub malinowy - komentarze

50 dag rozgniecionych porzeczek czerwonych lub ma lin zalać litrem octu owocowego,...

Cały przepis: Ocet porzeczkowy lub malinowy