Stokfisz kardynalski - komentarze

Ugotować filety w osolonej wodzie (10-12 minut) oszuszyć i odstawić w ciepłe miejsce....

Cały przepis: Stokfisz kardynalski

Gołąbki po wenecku - komentarze

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować, pozostawic na 2 godziny,...

Cały przepis: Gołąbki po wenecku

Ryba z papryką i brzoskwiniami - komentarze

Filety rybne umyć, osuszyć i obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju i odstawić do...

Cały przepis: Ryba z papryką i brzoskwiniami

Keks z makiem - komentarze

Jajka ubić z cukrem do bialości. Mąkę wymieszać  z proszkiem. Do ubitych jajek...

Cały przepis: Keks z makiem

Jaja wiosenne - komentarze

Jaja ugotować na twardo, wy­studzić, obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka......

Cały przepis: Jaja wiosenne

Jaja sadzone na pomidorach - komentarze

Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w plasterki......

Cały przepis: Jaja sadzone na pomidorach

Zając pieczony ze śmietaną (Litwa) - komentarze

Naszpikować oczyszczonego i wyżyłowanego zająca, posolić, położyć na brytfannę...

Cały przepis: Zając pieczony ze śmietaną (Litwa)

Tortilla po wiejsku (Hiszpania) - komentarze

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, cebulę posiekać. Na dużej...

Cały przepis: Tortilla po wiejsku (Hiszpania)

Grecki cud - komentarze

Mięso podzielić na 6 cienkich kotletów i marynować godzinę w zalewie...

Cały przepis: Grecki cud

Marchew po mazursku - komentarze

Obraną, umytą marchew zalać niewielką ilością wody i nastawić do gotowania....

Cały przepis: Marchew po mazursku