Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoswiń - komentarze

kapustę umyć i drobno poszatkować. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na małe...

Cały przepis: Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoswiń

Kapuśniak z fasolą (Białoruś) - komentarze

Ugotować wywar na kościach. Fasolę przebrać i potrzymać w wodzie przez 5-8 godzin, aby...

Cały przepis: Kapuśniak z fasolą (Białoruś)

Opłatki - komentarze

Z mąki oraz mleka i rozpuszczonych w nim drożdży zagnieść ciasto. Odstawić do...

Cały przepis: Opłatki

Bigos turystyczny - komentarze

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, pokrajać w kostkę usuwając...

Cały przepis: Bigos turystyczny

Saltimbocca, czyli "Niebo w gębie" - komentarze

Pokroić mięso na małe sznycelki tak, aby dla każdego było po 2-3 sztuki, rozbić bardzo...

Cały przepis: Saltimbocca, czyli "Niebo w gębie"

Sznycle cielęce z szałwia po włosku - komentarze

Sznycle opłukać, osuszyć, lekko rozbić. Każdy sznycel obłożyć listkami szałwi...

Cały przepis: Sznycle cielęce z szałwia po włosku

Mięso słodko - kwaśne - komentarze

Mięso pokrojone na kawałki obsmażyc, dodać pieprz, listek laurowy oraz przesmażoną...

Cały przepis: Mięso słodko - kwaśne

Śledzie po japońsku 1 - komentarze

Śledzie polej 3-4 łyżkami oleju, przykryj folią aluminiową, odłóż na 30...

Cały przepis: Śledzie po japońsku 1

Tradycyjna sałatka żydowska - komentarze

Por obrać z wierzchniej warstwy, przeciąć wzdłuż i pokroić. Zalać wrzątkiem i...

Cały przepis: Tradycyjna sałatka żydowska

Zupa z suszonych śliwek, gruszek i jabłek - komentarze

Owoce przemyć pod bieżącą wodą przełożyć do emaliowanego rondla rozgotować,...

Cały przepis: Zupa z suszonych śliwek, gruszek i jabłek