Rostbef pieczony - komentarze

Rostbef pieczony: Umyty i oczyszczony rostbef ułożyć w misce, natrzeć solę wymieszaną z pieprzem......

Cały przepis: Rostbef pieczony

Królik z pieczarkami (Francja) - komentarze

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy...

Cały przepis: Królik z pieczarkami (Francja)

Dynia zapiekana z ryżem - komentarze

Ryż opłukać, zalać dużą ilością osolonej wody z dodatkiem mleka, ugotować,...

Cały przepis: Dynia zapiekana z ryżem

Krupnik - komentarze

Wszystkie przyprawy prócz skórki pomarańczowej gotować pod...

Cały przepis: Krupnik

Flaki z żołądków drobiowych - komentarze

Żołądki bardzo dokładnie umyć, krótko obgotować, odcedzić, pokroić w...

Cały przepis: Flaki z żołądków drobiowych

Ciasto strudlowe - komentarze

Przygotować dowolny farsz.
Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesuać do miski,...

Cały przepis: Ciasto strudlowe

Masa kajmakowa - komentarze

Mleko wlać do płaskiego rondelka, wsypać cukier, cukier waniliowy i cały czas...

Cały przepis: Masa kajmakowa

Kalarepa w sosie ziołowym - komentarze

Obraną kalarepę pokroić w słupki, wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem soku z...

Cały przepis: Kalarepa w sosie ziołowym

Filety w zalewie pomidorowej - komentarze

Rozmrożone filety ostrożnie rozdzielić na foremne porcje, osolić, skropić sokiem z...

Cały przepis: Filety w zalewie pomidorowej

Krupnik w stylu żydowskim - komentarze

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. kaszę namoczyć, a następnie wypłukać na...

Cały przepis: Krupnik w stylu żydowskim