Smakowity królik w musztardzie - komentarze

Tuszkę królika opłukać, osuszyć i podzielić na 6 części. Dokładnie...

Cały przepis: Smakowity królik w musztardzie

Surówka z porów z pomidorami - komentarze

Pory oczyścić, umyć, odkrawać stwardniałe części zielonych liści, starannie...

Cały przepis: Surówka z porów z pomidorami

Ekspresowe filety cielęce - komentarze

Filety umyć, osaczyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Posolić, obtoczyć w jajku i w tartej...

Cały przepis: Ekspresowe filety cielęce

Zupa z pawii - zuppa pavese (Włochy) - komentarze

Przygotować 18 malutkich grzanek z bułki, posypać je tartym serem i trzymać w ciepłym...

Cały przepis: Zupa z pawii - zuppa pavese (Włochy)

Carbonada wołowa (Hiszpania) - komentarze

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, nieco posolić, zdjąć z patlni. Na...

Cały przepis: Carbonada wołowa (Hiszpania)

Orzechowa sałatka grecka - komentarze

Ogórek, obrane ze skórki pomidory pokroić w kostkę. Włożyć oliwki i...

Cały przepis: Orzechowa sałatka grecka

Pieczone knedle z cebulą - komentarze

Cebulę przyrumienić w 4 łyzkach masła, wystudzić. Zagnieść jednolite ciasto z...

Cały przepis: Pieczone knedle z cebulą

Jaja sadzone w śmietanie - komentarze

Na patelnię wylac śmietane i powoli ogrzewać do wrzenia. Wybić jajka do wrzącej...

Cały przepis: Jaja sadzone w śmietanie

Placek półfrancuski ze śliwkami - komentarze

Do mąki dodać dobrze ochłodzoną margarynę i dokładnie posiekać nożem tak, aby nie...

Cały przepis: Placek półfrancuski ze śliwkami

Smażona papryka panierowana - komentarze

Paprykę oczyścić, opłukać, upiec w gorącym piekarniku. Następnie przestudzić,...

Cały przepis: Smażona papryka panierowana