Krokiety z ryżu i ostrego sera - komentarze

Suchy ryż wsypać do dużej ilości wrzątku z solą, gotować 15 minut, następnie...

Cały przepis: Krokiety z ryżu i ostrego sera

Gęś po żydowsku - komentarze

Umyte mięso z gęsi ugotować do miękkości w osolonej wodzie, wystudzić. Pokroić na...

Cały przepis: Gęś po żydowsku

Krem z rabarbaru - komentarze

Umyty rabarbar pokroić na małe kawałki. Do naczynia wlać 1/2 szkl wody, włożyć...

Cały przepis: Krem z rabarbaru

Kruche ciasto na paszteciki - komentarze

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło posiekać. Następnie do dać...

Cały przepis: Kruche ciasto na paszteciki

Zapiekanka na słodko - komentarze

Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Formę do zapiekania...

Cały przepis: Zapiekanka na słodko

Pikantne ciastka orzechowe - komentarze

Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia wysypać na stolnicę, przesiekać z twarogiem i...

Cały przepis: Pikantne ciastka orzechowe

Mintaj po holsztyńsku - komentarze

Mintaja włożyć na godzinę do zimnej osolonej wody z octem. W tym czasie przygotować...

Cały przepis: Mintaj po holsztyńsku

Ryba ze śmietaną (Żydowska) - komentarze

Masło rozgrzać na głębokiej patelni, wsypać cebulę i smażyć na średnim ogniu do...

Cały przepis: Ryba ze śmietaną (Żydowska)

Szaszłyk (Shish-kebab) - komentarze

Mięso pokroić w małą kostkę, wymieszać z cebulą i czosnkiem, pokropić wytrawnym...

Cały przepis: Szaszłyk (Shish-kebab)

Świetna pasta grecka - komentarze

Groch ugotować z liściem laurowym do miękkości, po czym utrzeć na jednolitą masę,...

Cały przepis: Świetna pasta grecka