Kapuśniak ze słodkiej kapusty - komentarze

Opłukane mięso zalać w garnku wodą i gotować 45 mint (dobrze jest mięso podgotować...

Cały przepis: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Poledwiczki pieczone glazurowane miodem - komentarze

Umyć i osuszyć mięso, włożyć je do miseczki. Sos sojowy wymieszać ze zmiażdżonymi...

Cały przepis: Poledwiczki pieczone glazurowane miodem

Karczochy z serem - komentarze

Obrać karczochy pozostawiając tylko serca (sam środek). Gotować aż będą miękkie,...

Cały przepis: Karczochy z serem

Rolada z kaczki - komentarze

Umytą tuszkę pozbawić kości, roz­łożyć płasko, natrzeć solą. Cielęcinę,...

Cały przepis: Rolada z kaczki

Cielęcina z pieczarkami 2 - komentarze

Oczyszczone pieczarki opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Mięso pokroić w bardzo...

Cały przepis: Cielęcina z pieczarkami 2

Cielęcina w pieprzowym sosie - komentarze

Cielęcinę umyć pod bieżącą, zimną wodą. Pokroić na małe kawałki, posypać...

Cały przepis: Cielęcina w pieprzowym sosie

Banany z miodem - komentarze

Wymieszać składniki na ciasto. Odstawić na 30 minut, żeby wyrosło. Banany obrać,...

Cały przepis: Banany z miodem

Mandarynki w budyniu migdałowym - komentarze

W głębokim rondlu zagotować mleko, cukier, esencję migdałową i ryż. Gotować na...

Cały przepis: Mandarynki w budyniu migdałowym

Sos tatarski na zimno do ryb (Litwa) - komentarze

Utrzeć chrzan, zmieszać z drobnym cukrem, dodać kilka łyżek oliwy i soku z cytryny....

Cały przepis: Sos tatarski na zimno do ryb (Litwa)