Ciasto fyllo - komentarze

Mąkę połączyć z solą i bardzo powoli wlewać wodę, cały czas ugniatając. Jajka...

Cały przepis: Ciasto fyllo

Wołowe zrazy faszerowane - komentarze

Mięso podzielić na zrazy i rozbić tłuczkiem. Okrawki zmielić, wymieszać ze smalcem,...

Cały przepis: Wołowe zrazy faszerowane

Sałatka jabłkowa - komentarze

Orzechy zrumienić w całości, najlepiej w nagrzanym i następnie wygaszonym piekarniku....

Cały przepis: Sałatka jabłkowa

Naleśniki nadziewne żółtym serem - komentarze

Przygotować ciasto: mąkę, mleko, szklarkę wody, jajka i sól zmiksować i odstawić na...

Cały przepis: Naleśniki nadziewne żółtym serem

Sos Ravigotte - komentarze

Szpinak starannie opłukać w dużej ilości wody, przebrać, grube łodyżki odrzucić....

Cały przepis: Sos Ravigotte

Gulasz hiszpański - komentarze

Cebulę obrać, drobno pokroić, na rozgrzanej patelni zeszklić dodając zmiażdżony...

Cały przepis: Gulasz hiszpański

Bakłażany zapiekane z szynką - komentarze

Bakłażany umyć, odciąć ogonki. W 6 miejscach zrobić nacięcia do 3/4 średnicy...

Cały przepis: Bakłażany zapiekane z szynką

Pulpety do flaków - komentarze

Obrane z błon wątróbki i łój drob­niutko posiekać, a następnie dodać sól, pieprz,...

Cały przepis: Pulpety do flaków

Makrela saute z pomidorami - komentarze

Makrelę pozostawić na 3-4 godziny w dolnej części lodówki do rozmrożenia....

Cały przepis: Makrela saute z pomidorami