Bakłażany nadziewane - komentarze

Bakłażan przeciąć, wzdłuż (ale nie do końca), wstawić do rozgrzanego piekarnika na...

Cały przepis: Bakłażany nadziewane

Minestrone genueńska - komentarze

W garnku na podgrzanym oleju przesmażyć pokrojony boczek. Dodawać kolejno pokrajane w...

Cały przepis: Minestrone genueńska

Karp w sosie pieczarkowym - komentarze

Karpia sprawić, dokładnie umyć i sfiletować. Filety lekko oprószyć solą,...

Cały przepis: Karp w sosie pieczarkowym

Śledzie z grzybami - komentarze

Wymoczone śledzie obrać ze skóry i ości, pokroić w dzwonka. Cebulę, marynowane...

Cały przepis: Śledzie z grzybami

Suwlaki w chlebku pitta - komentarze

Mięso podzielić na 8 części, natrzeć oregano, solą, pieprzem i piec w piekarniku aż...

Cały przepis: Suwlaki w chlebku pitta

Wieprzowina ze śliwkami - komentarze

Mięso dusić w winie z octem i wodą z dodatkiem przypraw. Można również od razu...

Cały przepis: Wieprzowina ze śliwkami

Pieczeń z dzika na czerwonym winie - komentarze

Umyć i osuszyć mięso. Zabejcować na 3-6 dni (marynaty można sporządzać na bazie wina,...

Cały przepis: Pieczeń z dzika na czerwonym winie

Sola w cieście - komentarze

Filety skropić sokiem z cytryny, posypać vegetą. Przygotować ciasto. Roztrzepać...

Cały przepis: Sola w cieście

Chłodnik po gruzińsku - komentarze

Zsiadłe mleko dobrze rozbić, wymieszać ze śmietaną. Jajka ugotować na twardo,...

Cały przepis: Chłodnik po gruzińsku

Sałatka gyros - komentarze

Piersi kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą gyros, pokropić oliwą z...

Cały przepis: Sałatka gyros