Sałatka z bakłażanów - caponatina - komentarze

Obrać bakłażany, pokrajać, przesmażyć na oleju, można przyrumienić, ale trzeba...

Cały przepis: Sałatka z bakłażanów - caponatina

Mazurek - komentarze

Mazurek - Tłuszcz utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia, stopniowo...

Cały przepis: Mazurek

Sałatka wielkanocna - komentarze

Awokado przekroić, wyjąć pestki, miąższ skropić sokiem z cytryny. Kapary zalać...

Cały przepis: Sałatka wielkanocna

Intrygująca cielęcina z czosnkiem - komentarze

Cielęcinę umyć, rozciąć na pół, ale nie do samego końca. Rozłożyć i lekko...

Cały przepis: Intrygująca cielęcina z czosnkiem

Placek egzotyczny - komentarze

Mandarynki i ananasa osączyć z zalewy. Masło utrzeć z cukrem, szczyptą soli i startą...

Cały przepis: Placek egzotyczny

Filety pieczone w sosie - komentarze

Cebulę i czosnek obrać, opukać, posiekać, włożyć do wrzącego wywaru z warzyw,...

Cały przepis: Filety pieczone w sosie

Leniwe pierogi z poziomkami - komentarze

Poziomki przebrać, umyć, osaczyć, usunać szypułki i zmiksować. Ser przepuścić...

Cały przepis: Leniwe pierogi z poziomkami

Pikantne ptysie z rokpolem - komentarze

W rondelku zagotować wodę z masłem roślinnym i solą, zmniejszyć ogień i wsypać od...

Cały przepis: Pikantne ptysie z rokpolem

Spaghetti diabelskie - komentarze

Oliwę rozgrzać w dużym rondlu, dodać zmiażdżony czosnek i pokrojone w kostkę...

Cały przepis: Spaghetti diabelskie

Pasta z makreli - komentarze

Makrele obrać ze skóry i ości, posiekać. Kawałek surowego sele­ra zetrzeć...

Cały przepis: Pasta z makreli