Łódeczki krabowe - komentarze

Przekrawać bakłażany wzdłuż na pół i posmarować olejem. Smażyć na grillu...

Cały przepis: Łódeczki krabowe

Kluski z bryndzy - komentarze

Bryndzę rozetrzeć z jajkiem i mlekiem, dodac mąkę, dobrze wyrobić. Ciasto...

Cały przepis: Kluski z bryndzy

Chłopski udziec cielęcy na kapuście - komentarze

Umyty erdziec natrzeć solą i pieprzem oraz drobno posiekanym czosnkiem. Na patelni...

Cały przepis: Chłopski udziec cielęcy na kapuście

Czekolada z chili - komentarze

Czekolada z chili: Czekoladę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. ...

Cały przepis: Czekolada z chili

Bułeczki z sezamem - komentarze

Drożdżę rozetrzec z łyżką cukru, zalać ciepłym mlekiem i wymieszać z 3 łyżkami...

Cały przepis: Bułeczki z sezamem

Kakaowy placek - komentarze

Masło, cukier, mleko i kakao włożyć do naczynia i postawić na bardzo małym ogniu na...

Cały przepis: Kakaowy placek

Sztufada wołowa - komentarze

Z octu, wody, goździków, liści laurowych, ziela angielskiego przygotować...

Cały przepis: Sztufada wołowa

Jagoda świętych - komentarze

Winogrona opłukać, a twaróg dobrze utrzeć, lekko posolić. Brać łyżką małe...

Cały przepis: Jagoda świętych

Pilaw z Peloponezu - komentarze

Cebulę posiekać, pomidory obrać ze skórki, oczyszczoną z nasion paprykę...

Cały przepis: Pilaw z Peloponezu

Specjalność greckich wysp - komentarze

Specjalność greckich wysp: Papryki w całości włożyć do piekarnika i piec w temp. 200°C, aż zmienią...

Cały przepis: Specjalność greckich wysp