Avocado w majonezie - komentarze

Awokado obrać ze skórki, przekroić na połówki, usunąć pestkę, miąższ skropić......

Cały przepis: Avocado w majonezie

Krewetki w karmelu (Wietnam) - komentarze

Krewetki obrać, naciąć grzbiety i usunąć czarne żyłki. Ogonki zostawić. Drobno...

Cały przepis: Krewetki w karmelu (Wietnam)

Poncz truskawkowy - komentarze

Rozpuścić cukier w wazie dodając trochę przegotowanej wody, wlać sok z cytryn, syrop...

Cały przepis: Poncz truskawkowy

Suflet z gotowanego mięsa - komentarze

Tłuszcz rozetrzeć dodając po jednym żółtku, ubić sztywną pianę z białek,...

Cały przepis: Suflet z gotowanego mięsa

Specjalność greckich wysp - komentarze

Papryki w całości włożyć do piekarnika i piec w temp 200 st aż zmienią swój...

Cały przepis: Specjalność greckich wysp

Zupa z sera (Gruzja) - komentarze

Zagotować 1,5 litra wody, wrzucić utarty na tarce ser, posolić, zagotować. Doprawić...

Cały przepis: Zupa z sera (Gruzja)

Pieczeń z sarny (lub innej dziczyzny) - komentarze

Podstawową czynnością przy przygotowaniu pieczeni z dziczyzny jest wykonanie marynaty czyli sosu......

Cały przepis: Pieczeń z sarny (lub innej dziczyzny)

Fondue piemondzkie - komentarze

Ser zetrzeć na tarce. W kociołku do fondue lub żaroodpornym naczyniu podgrzać mleko....

Cały przepis: Fondue piemondzkie

Kotlety wołowe siekane w śmietanie - komentarze

Wołowinę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułkę...

Cały przepis: Kotlety wołowe siekane w śmietanie