Sos błyskawiczny - komentarze

Zmieszać dżem z musztardą. Podawać do mięs na zimno lub wędlin. Najlepszy jest dżem...

Cały przepis: Sos błyskawiczny

Flaki po nicejsku - komentarze

Umyte flaki włożyć do rondla, zalać wrzątkiem i gotować. Po 20 min odcedzić,...

Cały przepis: Flaki po nicejsku

Befsztyk po polsku - komentarze

Mięso umyć, zemleć, połączyć z oliwa i ketchupem, doprawić solą i pieprzem....

Cały przepis: Befsztyk po polsku

Kurczak z pędami bambusa i papryką (Chiny) - komentarze

Mięso pokroić w kostkę, posolić, posypać przyprawami i odstawić na 15 minut. Jajko...

Cały przepis: Kurczak z pędami bambusa i papryką (Chiny)

Placek kruchy z orzechami - komentarze

Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać nożem, połączyć z żółtkami...

Cały przepis: Placek kruchy z orzechami

Kurczak po rzymsku - komentarze

Stopić na patelni smalec i podsmażyć na nim pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Umyć...

Cały przepis: Kurczak po rzymsku

Mielone po izraelsku - komentarze

Mięso i cebulę zmielić dwukrotnie, dodać sól, pieprz, kminek i ziele...

Cały przepis: Mielone po izraelsku

Risotto z kurczaka - komentarze

Mięso opłukać, włożyć do garnka, dodać oczyszczoną włoszczyznę, zalać wodą i...

Cały przepis: Risotto z kurczaka

Sałatka z makreli 1 - komentarze

Makrele sprawić, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem Vegety lub Jarzynki, ugotować,...

Cały przepis: Sałatka z makreli 1

Pieczone piersi gęsie - komentarze

Piersi umyć i osuszyć. Natrzeć solą i majerankiem, odstawić w chłodne miejsce na kilka...

Cały przepis: Pieczone piersi gęsie