Tatar po polsku Babci Halinki - komentarze

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebule posiekać, korniszony i grzyby...

Cały przepis: Tatar po polsku Babci Halinki

Nalewka z pigwy - komentarze

Do dużego słoja wlewamy 1,2 l wódki, dodajemy pokrojoną na kawałki pigwę ...

Cały przepis: Nalewka z pigwy

Ciasto śmietankowe - komentarze

Z masła, cukru, mąki, jajek i olejku migdałowego zagnieść ciasto. Podzielić ciasto...

Cały przepis: Ciasto śmietankowe

Królik duszony z pieczarkami - komentarze

Królika natrzeć czosnkiem roztartym z solą i zalać zsiadłym mlekiem lub serwatką....

Cały przepis: Królik duszony z pieczarkami

Sznycle wiedeńskie z jajkami - komentarze

Z cielęcej pieczeni pokrajać cienkie zrazy, rozbić je, osolić, maczać w...

Cały przepis: Sznycle wiedeńskie z jajkami

Sałatka z zieloną papają (Wietnam) - komentarze

Warzywa i papaję wymieszać z czosnkiem i posiekanymi listkami ziół....

Cały przepis: Sałatka z zieloną papają (Wietnam)

Kaurma z ziemniaków (Gruzja) - komentarze

Cebulę obrać, pokrajać w plastry, włozyć do rondla na rozgrzany tłuszcz, dodać...

Cały przepis: Kaurma z ziemniaków (Gruzja)

Surówka nicejska - komentarze

Wszystkie warzywa dokładnie umyć, rzodkiewki oczyścić z dużych listków...

Cały przepis: Surówka nicejska

Zupa - komentarze

Mleko z wanilią zagotować. Ubić pianę z białek oraz 10 dag cukru pudru i kłaść...

Cały przepis: Zupa

Sałatka świąteczna 1 - komentarze

Świeże warzywa oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić: liście cykorii i ogonki...

Cały przepis: Sałatka świąteczna 1