Kotlety z pieczarek (Białoruś) - komentarze

Oczyścić trzony pieczarek a z kapeluszy zdjąć błonkę. Dokładnie umyć, ugotować w...

Cały przepis: Kotlety z pieczarek (Białoruś)

Zapiekanka z makaronu i grzybów - komentarze

Grzyby przebrać, oczyścić, umyć i dokładnie osaczyć, a następnie pokrajać drobno,...

Cały przepis: Zapiekanka z makaronu i grzybów

Sztuka mięsa z warzywami - komentarze

Mięso wołowe zalać wrzącą wodą, dodać soli i gotować około 30 min. Następnie...

Cały przepis: Sztuka mięsa z warzywami

Wołowina duszona ze śliwkami (Gruzja) - komentarze

Umyte i obrane z błon mięso pokrajac w kostkę, włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz....

Cały przepis: Wołowina duszona ze śliwkami (Gruzja)

Gołąbki po ukraińsku 2 - komentarze

Kapusztę oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć głąb, opłukać, zalać dużą...

Cały przepis: Gołąbki po ukraińsku 2

Kruche gwiazdki - komentarze

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na...

Cały przepis: Kruche gwiazdki

Pieczeń barania (Rosja) - komentarze

Mięso dobrze zbić, wymyć i namoczyć w zimnej wodzie. Naszpikować cebulą i czosnkiem,...

Cały przepis: Pieczeń barania (Rosja)

Puree z ziemniaków - komentarze

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, duże ziemniaki pokrajać. Włożyć do garnka,...

Cały przepis: Puree z ziemniaków

Faszerowana pieczeń jagnięca - komentarze

Tymianek i połowę natki posiekać. Czosnek obrać i wycisnąć. Połowę szynki pokroić...

Cały przepis: Faszerowana pieczeń jagnięca

Szaszłyki z jagnięciny z pieczarkami - komentarze

marynata:
kieliszek czerwonego wina wytrawnego
3-4 łyżki oleju
3-4 łyżki soku...

Cały przepis: Szaszłyki z jagnięciny z pieczarkami