Sałatka z ryżu i krewetek (Włochy) - komentarze

Ugotować ryż, posolić, dodać pieprz i muszkat, pokropić olejem i sokiem cytrynowym,...

Cały przepis: Sałatka z ryżu i krewetek (Włochy)

Polędwica marynowana - komentarze

Polędwicę oczyścić z błon, umyć, osuszyć, natrzeć solą i siekanym czosnkiem....

Cały przepis: Polędwica marynowana

Iberyjska zupa fasolowa - komentarze

Fasolę namoczyć na noc, następnie odcedzić i zalać świeżą wodą. Cebulę, czosnek i...

Cały przepis: Iberyjska zupa fasolowa

Kotlety z czosnkiem (Białoruś) - komentarze

Mięso wołowe i wieprzowe przepuścic przez maszynkę. posolić, dodać namoczoną w...

Cały przepis: Kotlety z czosnkiem (Białoruś)

Filety z combra z ananasem - komentarze

Comber pokroić na 6 kawałków, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i...

Cały przepis: Filety z combra z ananasem

Filety z kurczaka - komentarze

Umyte i osuszone filety lekko rozbić trzonkiem noża, skropić sokiem z cytryny,...

Cały przepis: Filety z kurczaka

Muamba (Kongo) - komentarze

Mięso opłukać, pokroić w niewielką kostkę i włożyć do garnka natartego wewnątrz...

Cały przepis: Muamba (Kongo)

Bakłażany po prowansalsku 2 - komentarze

Bakłażany umyć, ściąć czubki od strony szypułki, obrać, pokrajać w...

Cały przepis: Bakłażany po prowansalsku 2

Dzikie kaczki z sosem z kaparów (Rosja) - komentarze

Kaczki oprawić, oczyścić i wymyć. Naszpikować cienkimi paseczkami słoniny, lekko...

Cały przepis: Dzikie kaczki z sosem z kaparów (Rosja)

Ozór cielęcy gotowany w warzywach - komentarze

Ozorki starannie umyć, najlepiej wyszorować szczotką i wykrajać gruczoły ślinowe....

Cały przepis: Ozór cielęcy gotowany w warzywach