Cymes marchwiowy - komentarze

Marchew obrać, umyć, pokroić w niewielką kostkę i gotować w wodzie z cukrem. Kiedy...

Cały przepis: Cymes marchwiowy

Chlebek do kebabu - Fladenbrot - komentarze

Mąkę z suszonymi drożdżami, solą i cukrem dobrze wymieszać. Dodać oliwę z oliweki i...

Cały przepis: Chlebek do kebabu - Fladenbrot

Mostek cielęcy z grochem (Litwa) - komentarze

Oczyszczony i pokrajany mostek podrumienić szybko na maśle. Wyjąć i w tym samym maśle...

Cały przepis: Mostek cielęcy z grochem (Litwa)

Dorsz zapiekany z kukurydzą - komentarze

Filety pokroić na niewielkie kawałki, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Następnie...

Cały przepis: Dorsz zapiekany z kukurydzą

Słodka zupa z cytrusami - komentarze

Marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Bulion zagotować, włozyć marchewkę i...

Cały przepis: Słodka zupa z cytrusami

Pasta z bakłażana - komentarze

Bakłażan ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika (250 st), piec do...

Cały przepis: Pasta z bakłażana

Sałatka z wędzonym pstrągiem - komentarze

Z pstrąga zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości. Łodyżki selera umyć,...

Cały przepis: Sałatka z wędzonym pstrągiem

Coctail waniliowy - komentarze

Ubić jajko z cukrem i solą. Przelać do szklanki, dodać cukier waniliowy i dopełnić...

Cały przepis: Coctail waniliowy

Krem z bryndzy na krakersach - komentarze

Świeżą bryndzę rozetrzeć na gładką masę z masłem i śmietaną. Doprawić do smaku...

Cały przepis: Krem z bryndzy na krakersach