Przepiórki w słoninie - komentarze

Przepiórki umyć, osuszyć, owinąć szczelnie plasterkami słoniny i obwiązać...

Cały przepis: Przepiórki w słoninie

Ragout z wątróbki cielęcej - komentarze

Obrane i umyte ziemniaki gotować 20 min. w osolonej wodzie. Dymkę oczyścić pokroić na...

Cały przepis: Ragout z wątróbki cielęcej

Barszcz czerwony na rosole - komentarze

Umyte i oczyszczone mięso włożyć do rondla, zalać zimną wodą, osolić i gotować ok. 2...

Cały przepis: Barszcz czerwony na rosole

Bigos z kapusty włoskiej i śliwek - komentarze

Kapustę białą oraz włoską z wierzchnich liści, opłukać, osączyć i cienko...

Cały przepis: Bigos z kapusty włoskiej i śliwek

Zebra - komentarze

Zebra placek:Jajka, cukier oraz 2,5 szkl mąki, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, olej i mleko......

Cały przepis: Zebra

Kruszon pomarańczowy - komentarze

Umyte pomarańcze obrac ze skórki, zdejmując dokładnie białą warstwę. Obrane...

Cały przepis: Kruszon pomarańczowy

Pianka z czerwonych porzeczek - komentarze

Kilka dorodnych gron porzeczek odłożyć do dekoracji deseru. Resztę po umyciu zalać...

Cały przepis: Pianka z czerwonych porzeczek

En blanco - Zupa rybna - komentarze

Rybę umyć, podzielić na 3-4 dzwonka. Cebulę i paprykę umyć (z papryki usunąć...

Cały przepis: En blanco - Zupa rybna

Zapiekanka francuska - komentarze

Zapiekanka francuska: Ugotować ziemniaki i zrobić klasyczne purée z masłem, mlekiem i gałką...

Cały przepis: Zapiekanka francuska

Sałatka jajeczno-cebulowa - komentarze

Cebulę oczyścić, umyć, osączyć. Jabłko umyć. Cebulki drobno posiekać....

Cały przepis: Sałatka jajeczno-cebulowa