Pieczeń wieprzowa (Rosja) - komentarze

Przygotować marynatę z octu, oleju, madery dodając pokrajaną cebulę, pieprz, listek...

Cały przepis: Pieczeń wieprzowa (Rosja)

Zupa węgierskich mnichów - komentarze

Rybę oczyścić i wyfiletować, po czym zmielić w maszynce do mięsa. Dodać tartą...

Cały przepis: Zupa węgierskich mnichów

Kurczak po normandzku - komentarze

Podzielic kury na porcje i obsmażyć na maśle, wlać wódkę i zapalić. Pieczarkom...

Cały przepis: Kurczak po normandzku

Zapiekanka z ziołami - komentarze

Bazylię i tymianek umyć i możliwie jak najdrobniej posiekać. Szynkę pokroić w...

Cały przepis: Zapiekanka z ziołami

Karmazyn po chorwacku - komentarze

Rybę starannie oczyścić (może być uprzednio zamrożona) i dokładnie umyć,...

Cały przepis: Karmazyn po chorwacku

Pomidory nadziewane tofu - komentarze

Odciąć wierzch pomidorów, wybrać miąższ. Rozgnieść tofu widelcem, dodać...

Cały przepis: Pomidory nadziewane tofu

Paprykarz z królika - komentarze

Przodek królika umyć, podzielić ostrym nożem na mniejsze kawałki, każdy...

Cały przepis: Paprykarz z królika

Skwierczące żeberka - komentarze

Grzyby moczyć 40 minut w gorącej wodzie. Usunąć ogonki. Dymkę pokroić w kawałki...

Cały przepis: Skwierczące żeberka

Cielęcina po nantejsku - komentarze

Umyte mięso pokroić na płaty, lekko zbić trzonkiem noża, skropić sokiem z cytryny,...

Cały przepis: Cielęcina po nantejsku

Kawior z bakłażanów po turecku - komentarze

Bakłażan umyć, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec rumieniąc...

Cały przepis: Kawior z bakłażanów po turecku