Pieczarki faszerowane - komentarze

Pieczarki umyć, obrać i oddzielić kapelusze od trzonów. Kapelusze lekko posolić, a...

Cały przepis: Pieczarki faszerowane

Zapiekanka z mięsa i porów - komentarze

Pietruszkę i por umyć i sparzyć wrzątkiem, po czym polać zimną wodą, osączyć na...

Cały przepis: Zapiekanka z mięsa i porów

Kołduny litewskie I - komentarze

Mięso wołowe i baranie starannie oczyścić ze wszystkich najdrobniejszych błon,...

Cały przepis: Kołduny litewskie I

Sos z jabłek i cebuli - komentarze

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na kawałki, cebule...

Cały przepis: Sos z jabłek i cebuli

Warzywa z sosem z oliwy - komentarze

Warzywa przebrać, umyć, osuszyć i pokroić w paski. Melisę opłukać, poodrywać...

Cały przepis: Warzywa z sosem z oliwy

Sałatka z porów - komentarze

Pory oczyścić, podzielić wzdłuż na połowy, dokładnie wymyć, a następnie pokroić...

Cały przepis: Sałatka z porów

Filety w sosie chrzanowym - komentarze

Z łyżki mąki i łyżki margaryny zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, doprawić...

Cały przepis: Filety w sosie chrzanowym

Dołma turecka - komentarze

Posiekać mięso baranie, dołożyć (jeżeli nietłuste) łoju lub masła. Dodać do tego...

Cały przepis: Dołma turecka

Mrożony krem z owocami - komentarze

Owoce umyć, oczyścić, obrać ze skórki, zmiksować. Następnie dodać...

Cały przepis: Mrożony krem z owocami

Cebula po hiszpańsku - komentarze

Cebulę obrać, opłukać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, zalać mlekiem, ugotować...

Cały przepis: Cebula po hiszpańsku