Mazurek poranek i zmierzch - komentarze

Tłuszcz utrzeć z cukrem i jajkami, dodac mąkę, proszek do pieczenia, stopniowo...

Cały przepis: Mazurek poranek i zmierzch

Półmisek z wędzoną makrelą - komentarze

Wędzoną makrelę obrać ze skóry, ostrożnie oddzielić filety aby się nie...

Cały przepis: Półmisek z wędzoną makrelą

Keks świdnicki - komentarze

Świdnicki keks z włoską kawą O’Ccaffe to pyszny sposób na udany podwieczorek lub poczęstunek dla gości. ...

Cały przepis: Keks świdnicki

Słodziutkie kuleczki Besan Ke Laddoo - komentarze

Mąkę przesiać przez drobne sitko. W woku rozpuścić ghee, dodać mąkę, smażyć na...

Cały przepis: Słodziutkie kuleczki Besan Ke Laddoo

Raque z kurczaka - komentarze

Mięso kroimy w kosteczkę i smażymy dodając wszystkie przyprawy.
Następnie jeżeli...

Cały przepis: Raque z kurczaka

Kantońska zupa z makaronem (Chiny) - komentarze

Mięso z kurczaka urczaka zalać 2 i 1/2 I zimnej wody, dodać przyprawą w proszku i ugotować. Mięso wyjąć...

Cały przepis: Kantońska zupa z makaronem (Chiny)

Łokszyny (Białoruś) - komentarze

Mąkę ziemniaczaną  rozprowadzić w wodzie, dodać sól i cukier, po czym...

Cały przepis: Łokszyny (Białoruś)

Spaghetti a la marinara - komentarze

Wymyte skorupiaki włożyć do dużego garnka, zalać winem z dodatkiem tymianku i listka...

Cały przepis: Spaghetti a la marinara

Pierożki małorosyjskie z serem - komentarze

Twaróg zemleć, dodać sól i utrzeć z 1 łyżką masła i 2 jajkami. W garnku...

Cały przepis: Pierożki małorosyjskie z serem

Zalewajka - komentarze

Ugotować wywar z warzyw i grzybów, przecedzić, dodać ugotowane, pokrojone w paski...

Cały przepis: Zalewajka