Odp: Pomidorowe szaleństwo...

Macie jakieś pomysły na suszone pomidory?

Odp: Robimy przetwory...

Zapach suszonych grzybów działa na mnie niesamowicie...siadam niedaleko kuchenki (gdzie suszę) i mogę tak siedzieć i wąchać. Coś niesamowitego.

Odp: Galeria fotograficzna.

Zdjęcia wykonane 03.09.2010 w parowozowni w Wolsztynie

Odp: co dzisiaj na obiad?

Sznycel z jajkiem frytki, surówka

Odp: Odp: Oscypki.

Pablito napisał(a): i skąd masz foremki?

W Zakopanem widziałem takowe na targu

Odp: Jaki jest Wasz ulubiony majonez

Musztarda dijon jest mistrzem świata w obszarze musztard....jednak nie wyobrażam sobie naszej śląskiej kiełbasy (grzanej) z inną musztardą jak typowo polską. Sarepską lub delikatesową "Pegaza". Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka.

Odp: Robimy przetwory...

No fakt zapomniałem o buraczkach.....też jeszcze do przetworzenia

Odp: Robimy przetwory...

Z przetworami na zimę po mału zbliżam się ku końcowi....