Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Jolanta27 napisał(a): Bahus napisał(a): Po co ripostować? Mój post był bardzo ogólny a nie adresowany do konkretnej osoby.
Masz rację. Trzeba było olać. Mnie nie denerwuje jak ktoś dodaje przepisy z książek... nie cierpię tylko "cwaniactwa" i "kombinatorstwa"
Ja na pewno cwaniakiem ani też kombinatorem nie jestem.
Oczywiście, że nie jesteś miałem na myśli osoby takie jak np Ewcik89
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Po co ripostować? Mój post był bardzo ogólny a nie adresowany do konkretnej osoby.
Masz rację. Trzeba było olać. Mnie nie denerwuje jak ktoś dodaje przepisy z książek... nie cierpię tylko "cwaniactwa" i "kombinatorstwa"
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Jolanta27 napisał(a): Przepraszam, że trochę podniszczona ale często w kuchni była używana więc siłą rzeczy musiała ulec zniszczeniu.
Oczywiście mam ten bezpłatny dodatek do Claudii. O tym że kopiujesz zdjęcia właśnie z tej książki zorientowałem się po jednym z przepisów, wg którego często robię tę potrawę. Nie odzywałem się bo znasz mój stosunek do tego typu "działalności". 
Nie sądzę abyś musiała się żegnać, co najwyżej zgodnie z zasadą wypadniesz z rankingu i stracisz te pechowe publikacje...
. I będzie po sprawie. Takie są zasady regulaminu i obrażać się nie ma o co.
Odp: Odp: Popołudniowe ploteczki
teresa.rembiesa napisał(a): ....A teraz obiecany placek drożdżowy... PROSZĘ
Ale bym zjadł....ja czekam na babkę...jeszcze w piekarniku, ale zapach drażni mnie już od dłuższej chwili....
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
misia53 napisał(a): Bahus napisał(a): Ja zabiorę głos tylko w kwestii formalnej... bo tak naprawdę to "wisi" mi skąd ktoś dodaje zdjęcia, tym bardziej, że to nie moja (jako własność) strona. Jednak dodanie nieswojego zdjęcia jest tutaj faktem i nic go nie tłumaczy. Nie wolno tego robić i tyle. Narusza to prawa autorskie. I na prawdę nie ważne w jakim czasie zostało dodane. Tłumaczenie, że zdjęcie pochodzi z tego samego źródła, nie uwalnia od miana plagiatu, skoro się do niego (zdjęcia) praw autorskich nie posiada. Mamy tubardzo jawny i "bezpośredni" plagiat. Zdjęcia "tam" zostały dodane wcześniej niż naszej użytkowniczki, więc wniosek nasuwa się jeden. Ale co mi tam...dla mnie najważniejsze jest to, że mogę przeczytać przepis a uznając go za fajny, skopiować do swoich zbiorów. Dla mnie tylko to się liczy...A o resztę niech się martwią Ci co muszą lub (z braku innych zajęć) Ci co chcą.
Bahusie, wyjątkowo się z Tobą zgadzam ,tylko niepodoba mi się to w cudzysłowie
Czyżby chodziło Ci o słowo "bezpośredni"
Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Ja zabiorę głos tylko w kwestii formalnej... bo tak naprawdę to "wisi" mi skąd ktoś dodaje zdjęcia, tym bardziej, że to nie moja (jako własność) strona. Jednak dodanie nieswojego zdjęcia jest tutaj faktem i nic go nie tłumaczy. Nie wolno tego robić i tyle. Narusza to prawa autorskie. I na prawdę nie ważne w jakim czasie zostało dodane. Tłumaczenie, że zdjęcie pochodzi z tego samego źródła, nie uwalnia od miana plagiatu, skoro się do niego (zdjęcia) praw autorskich nie posiada. Mamy tubardzo jawny i "bezpośredni" plagiat. Zdjęcia "tam" zostały dodane wcześniej niż naszej użytkowniczki, więc wniosek nasuwa się jeden. Ale co mi tam...dla mnie najważniejsze jest to, że mogę przeczytać przepis a uznając go za fajny, skopiować do swoich zbiorów. Dla mnie tylko to się liczy...A o resztę niech się martwią Ci co muszą lub (z braku innych zajęć) Ci co chcą.
Odp: co dzisiaj na obiad?
Barszcz ukraiński
No nareszcie powstał perfekcyjny i w założeniach nieobliczalny wątek. I wielkie szczęście, że zdarzyło się to właśnie na gotujmy.pl. Toć piwo to chmielowy nektar bogów. O nim pisać jest trudno...bo to niezaprzeczalny król napojów. Tak wielki, że pisanie o nim musi być siłą rzeczy skromnym i bardzo cichym,. niezaprzeczalnym a jednocześnie "twórczym" epitafium chmielowego istnienia. To euforyczne zapomnienie, to wykwintny a zarazem prosty w wyrazie przyczynek do samospełnienia się. Zakochać się w piwie to prawie tak jak zdobyć szczyty nie do zdobycia. Jak osiągnąć coś nieosiągalnego....Wejść tam gdzie wejść nie można...Otworzyć to co nieotwieralne....Orgazm w locie.
Dębowe mocne długo warzone to to, co uwielbiam najbardziej.
Odp: Wnioskuję o zbanowanie użytkownika "ewcik89"
Tereniu...to nie tak...zobacz sama ...ile się zmieniło...jest teraz tutaj bardzo fajnie...nasze wnioski zostały przez adminów ze zrozumieniem uwzględnione. Jeśli chodzi o mnie to wszystko w tej chwili jest ok. Aż się chce tu być. Kochani bierma się za robotu...i dodawajma co sił w palcach przepisów i artykułów ku uciesze naszego kochanego pospólstwa. VIVAT gotujmy.pl.
...Nic dodać nic ująć ino za robotę się brać
Zapasiewicz nie żyje....:(
To był mój aktorski idol.... [*]