kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże

Odp: Ryby

  • Forum: Ryby

sielawa i turbot

Odp: Odp: dobranoc:)

cremebrule napisał(a): czesc, czy nowe zdjecie to chef z przodu? z maka w kuchni trzeba uwazac...
tak to chef z przodu w małym kamuflażu ))

Odp: kawa czy herbata?

arbuz bezsprzecznie
perrier czy st.pellegrini?

Odp: dobranoc:)

witam wszystkich w ten pierwszy dzień całej reszty naszego życia...))

Odp: Odp: ryba po grecku , karp po żydowsku, fasolka po bretońsku .....

cremebrule napisał(a): no ale pierogi ruskie sa daniem z rusi czerwonej wiec wg mnie nazwa moze zostac
tylko z nazwy tamtejsze "pieragi" są smażone w głębokim tłuszczu i mają ciasto z drożdżami...takie samo jak na "brioszki"

Odp: Odp: pieczywo

cremebrule napisał(a): a ja pieke na drozdzach, raczej tak jak wlosi, wlasnie Anglie mialam na mysli, porazka co najwyzej mozna dostac krosanty i bagietki co chefowi moze odpowiada ale mi nie (krosanty tylko w postaci slodyczy, np z migdalami), czasami dostane dobry litewski bialy chleb, bo ten polski co tu sprzedaja to tez porazka, i faktycznie kiedys przez miesiac bylam w niemczech i chlebki roznego rodzaju bardzo dobrze wspominam
...chef jak mieszkał w Angli to w pieczywo zaopatrywał się w sklepie portugalskim ...bo tylko to dało się jeść ...zarówno croisant i bagietki angielskie do francuskich mają się jak pięść do oka..... ale z tego co donoszą mi znajomi to w lądku są już polskie sklepy i można dostać pieczywo paczkowane....