kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże
Odp: Ryby
- Forum: Ryby
sielawa i turbot
Odp: jaka muzyka w kuchni przy gotowaniu....
....tia Jarku ...laibach ...kawał dobrej muzy
Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu
no dobra coś prostego do bólu dla cremebrule ale nie tylko ...miłej zabawy
Odp: Odp: dobranoc:)
- Forum: dobranoc:)
cremebrule napisał(a): czesc, czy nowe zdjecie to chef z przodu? z maka w kuchni trzeba uwazac...
tak to chef z przodu w małym kamuflażu ))
Odp: kawa czy herbata?
- Forum: kawa czy herbata?
arbuz bezsprzecznie
perrier czy st.pellegrini?
Odp: dobranoc:)
- Forum: dobranoc:)
witam wszystkich w ten pierwszy dzień całej reszty naszego życia...))
Odp: Witam wszystkich forumowiczow!
witamy do zabawy zapraszamy
Odp: wasz ulubiony film związany posrednio lub bezpośrednio z kuchnią...
cremebrule napisał(a): "Wielkie zarcie"
no tak ...lekko ekscentrycznie...ale skoro tak ...to koniecznie obejżyj "odrażający brudni źli"
Odp: Odp: ryba po grecku , karp po żydowsku, fasolka po bretońsku .....
cremebrule napisał(a): no ale pierogi ruskie sa daniem z rusi czerwonej wiec wg mnie nazwa moze zostac
tylko z nazwy tamtejsze "pieragi" są smażone w głębokim tłuszczu i mają ciasto z drożdżami...takie samo jak na "brioszki"
Odp: Odp: pieczywo
- Forum: pieczywo
cremebrule napisał(a): a ja pieke na drozdzach, raczej tak jak wlosi, wlasnie Anglie mialam na mysli, porazka co najwyzej mozna dostac krosanty i bagietki co chefowi moze odpowiada ale mi nie (krosanty tylko w postaci slodyczy, np z migdalami), czasami dostane dobry litewski bialy chleb, bo ten polski co tu sprzedaja to tez porazka, i faktycznie kiedys przez miesiac bylam w niemczech i chlebki roznego rodzaju bardzo dobrze wspominam
...chef jak mieszkał w Angli to w pieczywo zaopatrywał się w sklepie portugalskim ...bo tylko to dało się jeść ...zarówno croisant i bagietki angielskie do francuskich mają się jak pięść do oka..... ale z tego co donoszą mi znajomi to w lądku są już polskie sklepy i można dostać pieczywo paczkowane....