kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże
Odp: Odp: Odp: Odp: ile czasu dziennie spędzacie w kuchni domowej
cremebrule napisał(a): chef napisał(a): cremebrule napisał(a): u mnie sie mowi: ten co pyta
a u mnie że"pyta to brzydkie slowo" )
no to mozna powiedziec: pytek :p
dobre
Odp: Odp: Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)
- Forum: Mięsa z różnych zwierzakow:)
malgorzata napisał(a): chef napisał(a): annajot ... oczywiście kurę ... brzoskwinię zjadłbym na deser ....
a strusiną się zachwycam ma smak cielęciny i konsystencję polędwicy wolowej... pycha ...dodam że ze strusia zjada się tylko udziec a całą resztę przetwarza się (wykorzystuje) w 100% w branżach kosmetycznych ....
kurde, pomylilo mi sie z labedziem! Labedzie podobno nie smakuja...
łabędzia nie jadłem
Odp: Odp: Odp: Odp: gotowanie z kolorowych gazetek....
annajot napisał(a): chef napisał(a): mediana napisał(a): o i bardzo słusznie ja też tak robię czasem zmieniam bo mi coś nie pasuje albo gdy tego nie mam w lodówce (przecież nie będę kupować jakiś tam dodatków bo potrzeba dwie łyżki)
... oj źle źle.... wytrwawna kuchnia oparta jest właśnie na takich niuansach.... takie troszkę czegoś może całkowicie odmienić smak... pamiętam jak kiedyś nie mogłem odnalźć smaku dla zupy tom yum ... aż wreszcie poddałem się i spytałem o składniki tajlandczyka i wiesz co? ... zabrakło mi ździebełka pasty tamaryndowej... ismak się odnalazł...
ale czasami dzieki temu mozna wykombinowac cos lepszego niz z przepisu
tak ... ale to będzie już nowe danie ...i nie powinno używać się nazwy właściwej dla oryginału
Odp: Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)
- Forum: Mięsa z różnych zwierzakow:)
annajot napisał(a): to, ze jemy mieso wcale nie oznacza, ze jestesmy miesozerni
to tak jakbyś chciała nauczyć krowę pić mleko albo jeść kurczaki...no proszę cię
Odp: zdjęcia przy przepisach
- Forum: zdjęcia przy przepisach
no tak ale nie można moim zdaniem robić takiej reklamy ... Dobry co ty na to?
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Kulinarne "pocieszacze"
- Forum: Kulinarne "pocieszacze"
annajot napisał(a): malgorzata napisał(a): chef napisał(a): annajot napisał(a): Jak chce sie pocieszyc, to wychodze do sklepu, biore czekolade z polki i od razu konsumuje w calosci
Czekolada najlepszym pocieszaczem
hmmm... ciekawe czy przy kasie pokazujesz papierek z kodem kreskowym ... ,czy na dziale z odziężą podchodzisz do lustra by zetrzeć z ust dowody czynu ... hihihi
A nie smiej sie, bo mnie sie to czesto zdarza. Jakims cudem ile razy ide na zakupy z moim synem chce mu sie pic! Wiec biore soczek z regalu a zanim dojdziemy do kasy soczek jest pusty i pozostaje tylko opakowanie do zaplaty...
Ale do tej pory nikt sie nie czepial... nie wszyscy niestety nie wszyscy...
ja sie czesto z tym spotykam w supermarketach
ludzie sobie ida i jedza, a przy kasie placa tylko za opakowanie
Odp: Odp: jaka muzyka w kuchni przy gotowaniu....
Ann napisał(a): Ooooooo! To jest temat bliski memu sercu Ja generalnie słucham tego co lubię, a że troszeczkę param się śpiewaniam, to też mój repertuar jest baaardzo szeroki ))
Zaczynając od starego dobrego U2, przez jazz i nawet czasami smooth jazz, aż po współczesne czarne rytmy wokalistek i wokalistów r'n'b i soul.
Ale najczęściej... sama daję upust moim talentom wokalnym ))
U2 za delikatne a jazzzik to przy posiłku
Odp: kawa czy herbata?
- Forum: kawa czy herbata?
oscypki bo parmezan tylko skrobany
na zimę
kożuch czy futro
Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu
było łatwe bo lubię takie domowe wynalazki ....fajne jest też bigos z kabaczka ...jest akurat sezon na to warzywo
Odp: dobranoc:)
- Forum: dobranoc:)
dzieńdoberek ... ja już w pracy ...aż szkoda taka fajna pogoda....zazdroszczę wszystkim tym co na spacerek mogą....