kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże

ryba po grecku , karp po żydowsku, fasolka po bretońsku .....

i niby że co jeszcze .... Polacy mają w swoich jadłospisach takie nazwy dań kojarzące sie z innymi narodowościami , a które to dania wcale nie są znane w danych miejscach .... dorzucajcie do listy takie nazwy ... a dla zabawy zaproponujcie nazwy alternatywne ...

alkohole w potrawach

inspirowany postem Gabi ,pomyślałem że to dobry temat ...co wy lubicie?
ja proponuję TARTĘ Z JABŁKAMI MARYNOWANYMI W CALVADOSIE

GOLONKA ...ze skórką czy bez???

jak podajecie golonkę ? z kością ,skóra, pieczoną , gotowana , peklowaną czy marynowaną ... niebawem w moich przepisach znajdziecie "domowy salceson z golonki " ....

slowfood

czy ostatnio tak popularne fastfood'y zagrażają prawdziwej sztuce kulinarnej w Polsce?

używki przy posiłku

ja uzależniny od kawy i dymka przenigdy nie łączę tych rzeczy w trakcie strawy ... wyjątkiem w tym temacie jest wino cała reszta po... a jak wy myślicie i nie pytam oto co szkodzi a co nie?

własne zioła

kilkukrotnie chciałem wychodować własne zioła doniczkowe ...posługiwałem się instrukcjami z opakowań nasion i lipa ...czy ktoś wie jak się za to zabrać?

w jakich godzinach jecie ...

i czy ulegacie steerotypom że ...syte sniadanie ...a kolacja najpóźniej o 18 ...itd

chef's back

witam wszystkich po przerwie no i niebawem zrobię wam kulinarną jazdeczkę THAI FOOD