Odp: Odp: Odp: Bezy
- Forum: Bezy
Możesz pianę do bez ubijać najpierw nad garnkiem z lekko gotującą się wodą. To sprawi, że cukier się rozpuści.
Staż w Gotujmy: 3246 dni
Miasto: -
Możesz pianę do bez ubijać najpierw nad garnkiem z lekko gotującą się wodą. To sprawi, że cukier się rozpuści.
Próbował ktoś zaprawiać rzodkiewki? Jak one smakują? Mają coś z rzodkiewek czy ich smak niczym nie przypomina tego warzywa?
Do czego ich się używa?
Macie przepis na sernik z takim spodem?
biedroneczki napisał(a): ciasteczka napisał(a): Jak zabezpieczyć tortownicę żeby wlane do niej ciasto nie uciekało spodem? Problem jest przy sernikach. One zwiewają aż miło. Przy biszkoptach tego nie zauważyłam.
Możesz formę położyć na folii aluminiowej i owiń spód
Próbowałam z folią aluminiową. Trochę pomogło, bo część masy serowej zatrzymała się w folii aluminiowej a część spadła na spód piekarnika. Spaliło się na węgiel. Dymu w piekarniku było co nie miara.
mocsłodkości napisał(a): A sernik pieczesz na kruchym cieście czy bez ciasta?
Serniki robię na kruchym cieście.
mocsłodkości napisał(a): Jakiego cukru używacie do robienia bez? Jak robiłam ostatnio to mimo iż ubijałam białka z cukrem długo na bezach widać było kryształki cukru. Co zrobić żeby się to nie powtórzyło?
Może cukier był gruboziarnisty?
robaczek napisał(a): Jaka łyżka do nabierania lodów będzie najlepsza? Na co zwrócić uwagę przy jej zakupie?
My mamy metalową. Przed nakładaniem lodów wkładam ją do ciepłej wody.
Truskawki to wdzięczne owoce i pasują do nich chyba wszystkie inne owoce Ja dodaję do nich jagody Dżem zmienia kolor i jest pyszny
Ja mam problemy po zjedzeniu takiego ciasta. Moim dzieciom nie pozwalam jeść ciepłego.
U nas numerem jeden są serniki z truskawkami. Zarówno te pieczone jak i te na zimno.