Odp: Odp: Odp: Bezy

  • Forum: Bezy

Możesz pianę do bez ubijać najpierw nad garnkiem z lekko gotującą się wodą. To sprawi, że cukier się rozpuści.

Rzodkiewki

Próbował ktoś zaprawiać rzodkiewki? Jak one smakują? Mają coś z rzodkiewek czy ich smak niczym nie przypomina tego warzywa?
Do czego ich się używa?

Odp: Ciasteczkowy spód

Macie przepis na sernik z takim spodem?

Odp: Odp: Tortownica

biedroneczki napisał(a): ciasteczka napisał(a): Jak zabezpieczyć tortownicę żeby wlane do niej ciasto nie uciekało spodem? Problem jest przy sernikach. One zwiewają aż miło. Przy biszkoptach tego nie zauważyłam.

Możesz formę położyć na folii aluminiowej i owiń spód

Próbowałam z folią aluminiową. Trochę pomogło, bo część masy serowej zatrzymała się w folii aluminiowej a część spadła na spód piekarnika. Spaliło się na węgiel. Dymu w piekarniku było co nie miara.

Odp: Odp: Odp: Tortownica

mocsłodkości napisał(a): A sernik pieczesz na kruchym cieście czy bez ciasta?

Serniki robię na kruchym cieście.

Odp: Bezy

  • Forum: Bezy

mocsłodkości napisał(a): Jakiego cukru używacie do robienia bez? Jak robiłam ostatnio to mimo iż ubijałam białka z cukrem długo na bezach widać było kryształki cukru. Co zrobić żeby się to nie powtórzyło?

Może cukier był gruboziarnisty?

Odp: Łyżka do lodów

robaczek napisał(a): Jaka łyżka do nabierania lodów będzie najlepsza? Na co zwrócić uwagę przy jej zakupie?

My mamy metalową. Przed nakładaniem lodów wkładam ją do ciepłej wody.

Odp: Odp: Odp: Miksy owoców do przetworów

Truskawki to wdzięczne owoce i pasują do nich chyba wszystkie inne owoce Ja dodaję do nich jagody Dżem zmienia kolor i jest pyszny

Odp: Odp: Odp: Odp: Ciasto drożdżowe

Ja mam problemy po zjedzeniu takiego ciasta. Moim dzieciom nie pozwalam jeść ciepłego.

Odp: Odp: Ciasta z truskawkami

U nas numerem jeden są serniki z truskawkami. Zarówno te pieczone jak i te na zimno.