Ja też lubię frytki z marchewki. Co do chrupkości tych frytek to nie wiem czy z tego warzywa mogą być chrupkie. Przynajmniej mi nigdy się takie nie udały. Marchew ma inną konsystencję. Po usmażeniu od razu mięknie i jest giętka.
Ostatnio próbowałam frytek z marchewki robionych we frytownicy, w takiej temperaturze jak frytki. Wyszły pyszne, ale bardzo miękkie. Macie jakiś sprawdzony sposób na bardziej chrupie frytki marchewkowe? Inna temperatura we frytownicy albo smażenie na patelni?
Pyszne frytki są też z selera, kalarepy i buraków. Można przygotować pyszną mega kolorową przekąskę w zdrowszej formie Osobiście bardzo lubię jeszcze frytki z marchewki.
U nas w domu też prym wiodą ziemniaczane frytki, ale Moje księżniczki polubiły ostatnio frytki z marchewki. Marchew jest słodka i szybko się przypala dlatego trzeba się z nią łagodnie obchodzić
Frytki zazwyczaj kojarzą się mi z ziemniakami. Z czego Wy je jeszcze robicie? Są jakieś warzywa, które nadają się na nie równie idealnie jak te nasze tradycyjne ziemniaki?
Z czego frytki?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Z czego frytki?
skuter5
Odp: Z czego frytki?
zielonka
Odp: Z czego frytki?
mocsłodkości
Odp: Z czego frytki?
misia5
Z czego frytki?
ciasteczka