Frytki

  • Forum: Frytki

Jakie frytki najczęściej goszczą w Waszych stołach? Wolicie smażone czy pieczone w piekarniku?

Dressing do sałatki

Jaki jest Wasz ulubiony dressing do sałatek?

Herbata

  • Forum: Herbata

Jaką herbatę najczęściej kupujecie? Stawiacie na owocowe, czarne czy może zielone? A może jeszcze inne?

Lunch w pudełku

Macie pomysł na zdrowy posiłek zrobiony w domu, który można włożyć do specjalnego pudełka i zjeść w pracy?

Szybkie ciasta

Macie może przepis na ekspresowe ciasta, które można szybko przygotować i podać gościom, którzy zjawią się za godzinę?

Wytrawne muffinki

Z jakimi dodatkami robicie wytrawne muffinki?

Szprotki w oleju

Mam kilka puszek szprotek w oleju. Co ciekawego mogę z nich zrobić?

Odp: Pierogi

biedroneczki napisał(a): Co robicie, żeby Wam się podczas gotowania pierogi nie rozklejały? Mi przy każdym gotowaniu kilka musi się rozkleić inaczej tradycji nie stało by się za dość. Szczerze mówiąc wolałabym mieć wszystkie pierogi nadziane, a nie część z nadzieniem część bez nadzienia :/

Możesz brzegi docisnąć np. za pomocą widelca. Ciasto na pierogi szybko obsycha więc nim zaczniesz je lepić możesz delikatnie zwilżyć dwa boki i potem formować pierogi.

Odp: Gruntowe czy szklarniowe?

skuter5 napisał(a): Które ogórki Waszym zdaniem są lepsze na mizerię? Gruntowe czy szklarniowe?

Ja lubię mizerię z ogórków gruntowych

Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas pogoda się zepsuła. Już jest taka typowa późna zimna jesień.