Odp: Arbuz
- Forum: Arbuz
robaczek napisał(a): Kupujecie arbuza z pestkami czy bez? Która odmiana jest smaczniejsza i słodsza?
My kupujemy zawsze arbuzy z pestkami.
Staż w Gotujmy: 3246 dni
Miasto: -
robaczek napisał(a): Kupujecie arbuza z pestkami czy bez? Która odmiana jest smaczniejsza i słodsza?
My kupujemy zawsze arbuzy z pestkami.
robaczek napisał(a): Powiedzcie mi co zrobić żeby pościel się nie elektryzowała po praniu? Normalnie nie można jej poskładać a o nałożeniu na kołdrę nie wspomnę. Klei się niemiłosiernie.
A jak taka pościel kopie Masakra. Chcesz wygładzić, przejeżdżasz rękami i jesteś tak naelektryzowana, że szok Stawiam na to, że masz pościel z przewagą syntetyków.
Ja robię koreczki owocowe Moje dzieci je uwielbiają Robię też poduszeczki z ciasta francuskiego nadziane czekoladą
misia5 napisał(a): Piratto_pl napisał(a): Niestety, ale ceny masła wciąż rosną. Alternatywą może być zmienienie nieco naszej diety lub po prostu wykluczenie masła dopóki ceny nie wrócą do normy.
Do masła dołączyło jeszcze kilka innych produktów. Teraz ceny niektórych rzeczy są iście kosmiczne.
Masło i jajka tak poszły w górę że głowa mała. Zrobienie jajecznicy na maśle to już rarytas Uderza po kieszeni aż miło. Fakt jajecznica dla jednej osoby to jeszcze nie dramat ale dla rodziny z kilkorgiem dzieci to już spory wydatek.
Też mi się wydaje, że oprószanie malin mija się z celem. Ostrożnie wymieszaj je z ciastem i przelej do formy. Obtacza się ciężkie owoce lub bakalie. Maliny są bardzo lekkie.
Dodawał ktoś kaszę jaglaną zamiast ryżu do gołąbków?
biedroneczki napisał(a): W wakacje najchętniej człowiek spędza czas z dziećmi i na świeżym powietrzu. Nie w głowie długie siedzenie przy garach. Macie jakieś pomysły na szybkie wakacyjne obiady?
Moje pociechy uwielbiają naleśniki z sezonowymi owocami. Robi się je mega szybko i równie szybko znikają
W tym roku wakacje są z w pogodową kratkę. Jak nie leje to upały nie do wytrzymania.
misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Planuję zrobić ciasto z musem czekoladowym. Kiedy najlepiej je przygotować żeby łatwo się je kroiło?
Myślę, że takie ciasto możesz zrobić dzień wcześniej. Przez noc ciasto zmięknie i będzie łatwiej je pokroić.
Tez zrobiłabym takie ciasto dzień wcześniej. Mus spokojnie zastygnie i będzie mógł nawilżyć ciasto.
robaczek napisał(a): Jak robicie ziemniaki z ogniska to wrzucacie je wprost do żaru czy może owijacie je np w folię aluminiową?
Jak ziemniaki są młode i mają cieniutką skórkę to owijamy je w folię aluminiową. Jeśli zaś ziemniaki mają już twardszą i grubszą skórkę to takie ziemniaki po wyszorowaniu trafiają wprost do żaru