Pieczenie mięsa

Mam problem. Co zrobić, by pieczone mięso wieprzowe nie było suche? Próbowałam już chyba wszystkiego. Jedynie czego nie sprawdziłam to pieczenia w rękawie, ale to niestety odpada, bo mam piekarnik z grzałką i woreczek, gdy napełni się powietrzem stopi się dotykając grzałki. Jest jakiś inny sposób na soczyste mięso?

Odp: szybkowar czy parowar

Oba te sprzęty to fajna rzecz. Jak ktoś lubi warzywa, czy też mięso gotowane na parze to taki parowar będzie idealny. Szybkowar też ma swoje plusy. Można szybciej przygotować potrawy, których gotowanie zajmuje dużo czasu. A tak raz dwa i gotowe

Odp: Czego nigdy nie może zabraknąć?

U mnie w kuchni nie może zabraknąć ryżu, kaszy jęczmiennej, makaronu, świeżych warzyw i owoców. Zawsze mam mąkę pszenną w kilku typach ( nigdy nie wiadomo na co przyjdzie ochota ), masło 82% lub 83% oraz świeże drożdże. O jajka się nie martwię bo mam producentki w ogródku Posiadam też zapas czekolady dobrze schowany przed dzieciakami, bo inaczej zniknął by w kilka minut