Wesoła kuchareczka:-)

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Buniu a czy ziemniaki z wody czy tosty to nie masówka?Akurat tych tu tostów bym się tak nie czepiała ale są takie przepisy, które można by było sobie darować:-)

Odp: Jak kuchnia jest Waszą ulubioną?

kuchnia czeska?a co konkretnie bo mi tam nigdy nic nie smakowało:-) ale to takie..męskie jedzenie chyba.

Odp: Dzień dobry!

Cześć, czekamy na Twoje przepisy - ze zdjęciami:-)

Odp: co dzisiaj na obiad?

ten stojak świetny a gdzie przepis na tą pizzę?:-)

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!

Babciagramolka napisał(a): małatruskaweczka napisał(a): Nie, Zewo, nikt nie broni, byc na różnych portalach i nawet nikt nie broni dodawać tych samych przepisów. Dziwi mnie tylko, że te osoby tak bardzo walczą o to żeby usunąć "nabijaczy punktów", a jak dla mnie to robią to samo dodając jeden i ten sam przepis na kilku stronach. Zgadzam się, że przepisy bez zdjęć są mniej wartościowe i jeśli punktacja za nie zostanie obniżona to napewno wyeliminuje się wielu nieuczciwych użytkowników, a Ci którzy zapisują sobie przepisy bo lubią lub tylko dla siebie nadal bedą to robić, niezależnie od tego czy dostaną za to punkty czy nie.

Widzisz tylko jest mała różnica - ja wchodząc na inne strony wstawiam tam przepisy okupione swoją pracą i punkty które gdzieś zyskuję - dostaję uczciwie .A walczymy z nabijaczami punktów bo po prostu obniżają poziom strony . Absolutnie nie przeszkadza mi to by pojawiały sie na stronie osoby które gdzieś już wstawiały ze swoimi sprawdzonymi przepisami opatrzonymi zdjęciami . Zresztą osoby pasjonujące się gotowaniem wędrują po portalach i z reguły znają się choć z ,, widzenia " . Sama byłam na MojeGotowanie , Doradcy Smaku i innych stronach - bo po prostu szukałam gdzie mi będzie najlepiej . Bawi mnie startowanie w konkursach , zbieranie punktów na coś itd . Ale zawsze za swoją pracę . Jesli nie ma zastrzeżenia że przepis nie może być wstawiony na innej stronie to jest to w porządku . Odeszłam z tamtych stron miedzy innymi dla tego że zrobiła sie tam gonitwa za punktami za wszelką cenę . Gotuję , pstrykam i wstawiam po 1 przepisie dziennie ( czasem 2 ) .Jestem tu od 3 lat i mam rangę Złotego eksperta , wszystkie przepisy ze zdjęciami . Jak to sie ma do kogos kto pojawił sie 3 miesiące temu i naklikał wiecej punktów niż ja wstawiając same przepisy bez zdjęć ? Uważasz że to jest ok. ? I w dodatku są to przepisy z cyklu woda z cukrem . Jesli strona ma mieć jakąś wartość to we wspólnym interesie jest by tacy naciągacze nie mieli tu wstępu .

czyli woda z cukrem jest be ale zamrożona woda z sokiem z cytryny już ok?:-)

Odp: Mam dość !!!!!!!!

Super, że będą zmiany. A jeżeli chodzi o wyrażenie opinii - niekoniecznie pozytywnej to też spotkałam się z natychmiastowym atakiem...Ale dalej będę komentować, przecież między innymi o to tu chodzi - wstawiasz przepis i poddajesz go ocenie innych...

Odp: Kurczak na piwie

ja też oglądałam ten odcinek M.G. i nie widziała, żeby się wylewało, być może lekko się spienia. Na butelce go stawiam dlatego, że wydobywa się z niej aromat i piwo się skrapla, poza tym kurczak piecze się bardzo równomiernie.

Odp: Kurczak na piwie

Hmm ja robię kurczaka na butelce z piwem i chyba nie o to chodzi, żeby ono się z niej wylewało na mięso tylko o jego skraplanie się poprzez wysoką temperaturę w piekarniku (może się mylę?). W czasie pieczenia polewam też blachę piwem lub wodą, dzięki czemu kurczak jest soczysty.

https://gotujmy.pl/kurczak-na-butelce,przepisy,74560.html