Bardzo lubie gotować i wymyślać przepisy w poszukiwaniu nowych smaków.

Odp: co dzisiaj na obiad?

Ale pychotki.A u mnie dzsiaj były papryki nadziewane:czerwone i zielone z farszem rybno-ziemniaczanym i żółte z farszem ryżowo-kapuściano-grzybowym.

Odp: co dzisiaj na obiad?

A u mnie dzisiaj obiad kombinowany.Zostały mi dwa upieczone udka z wczorajszego obiadu i na 5 osób za mało,więc dodałam paprykę z lodówki,grzybki które znalazł dzisiaj mąż i zrobiłam gulasz.

Odp: Kombiwar

Ja nie mam kombiwara,ale oglądałam reklamę w TVN.Jest to kombiwar halogenowy i ostatnio bardzo potaniał.Nosiłam się z zamiarem kupienia go,ale miałam wesele córki i masę wydatków i na razie nic z tego.Z reklamy wynika,że można w nim wszystko robić:piec chleb,ciasta,nięsa,grillować,gotować.

Odp: Odp: Twarde mięso w gulaszu

caroline1983 napisał(a): Z mięsem i sercami był pewnie ten sam problem - sztuki z których pochodziły były nieco "wiekowe". "Młode" mieso gotuje się szybko i jest miekkie, "stare" pomimo wszelkich naszych wysiłków pozostanie twarde i łykowate.
Teściowa raz kupiła takiego kurczaka. Rosół zaczeła gotowac o 11, o 16 wyrzuciła kurczaka bo nadal był twardy a przeciez po 5 godzinach gotowania powinien sie zupełnie rozgotowac.
Ja bym kurczaka nie wyrzuciła,tylko obrała mięsko,zmieliła, przyprawiła i zrobiła pierogi z mięsem albo krokiety,czy kluski nadziewane.Szkoda mięska.

Odp: Twarde mięso w gulaszu

Asia z Bydgoszczy napisał(a): Gotuję gulasz już dwie godziny, mięso wciąż jest twarde, nie wiecie o co chodzi?
Asiu mięso na gulasz najpierw obsmaż a póżniej do duszenia dodaj trochę musztardy.Musztarda powoduje,że mięso kruszeje.

Odp: Odp: Twarde mięso w gulaszu z serc

Henia napisał(a): Bardzo lubię wszelkie podroby i ostatnio zachciało mi się gulaszu z wieprzowych serc. Niestety, mimo podsmażenia i kilkugodzinnego gotowania, serca nie zmiękły. Nie dało się ich jeść. Czy ktoś mi może powiedzieć, co zrobiłam nie tak?
Heniu napierw musisz serduszka ugotować.Zobacz tutaj https://gotujmy.pl/serduszka-lekko-orientalne-eli,przepisy,56945.html