Odp: Odp: Odp: Greckie przysmaki

szczurek napisał(a): znasz greczynke ,ktora nie zna greckiej kuchni zniechecilo mnie takie zachowanie,ja nie zapisalam sie na portal,zeby sie klocic,tylko zeby dac jakis przepis!najpierw wmieszalam sie do awantury,biorac strone pani barbary(gdzie zastanawia mnie dlaczego nie mozna komus przytaknac?)nie wiem czy znacie historie Grecji,ale stad pochodzi demokracja,wolnosc mowienia to bardzo powazna sprawa.jak sie nazywa to,co zakladaja psu na glowe?fymotro to nazywamy tutaj.mozecie przy zapisywaniu nowej osoby na portal rozdawac w prezencie.a jak chodzi o mnie to kto jest taki madry,ze musi mnie koniecznie dopasowywac,do pani barbary i do tej sandry.mysle ,e to nieladnie,kazdy moze miec swoje zdanie,a nie musi byc wcale znajomym!pozdrawiam
Dokładnie wiemy kim są trzy osoby tej greckiej tragedii! Proszę nie udawać przypadkowej pomocy wzajemnej.Wiem, że rodzina powinna się trzymać razem, ale w słusznej sprawie, a to co tu robicie, to zwykła dywersja.Proszę więc dalszy ciąg tej greckiej tragedii odgrywać gdzie indziej.My mamy dość.

Odp: Odp: Greckie przysmaki

yola napisał(a): a hi,hi..Te trzy słynne panie udają greka, jak to się u nas w Polsce mawia.Skoro są takie "do przodu" to dlaczego nie popisują się swoimi przepisami(takie popisy są tu mile widziane),tylko ubliżają i zachowują się ,ze szkoda gadać.Mam nadzieję,ze moderatorzy nie będą tego zbyt długo tolerować[/quote
Tylko Tit usuwa konta.To jest jej decyzja . Myślę,że wkrótce sprawa się rozwiąże, bo nie może być tak,że 3 obce osoby, w zmowie, przychodzą na stronę i wywołują awanturę, rozbijają forum, obrażają użytkowników.W wypowiedziach padły słowa, których cywilizowany człowiek nie wypowiada.A najobrzydliwsze jest to, że Polki obrażają Polki.Po tym co Sandra i szczurek napisali, nie wyobrażam sobie, aby mogli być tu, z nami, Polkami.Myślę, że wyrażam zdanie wielu użytkowniczek i że Tit po dokładnym przeanalizowaniu tego, co te osoby napisały podejmie stosowne decyzje.

Odp: Odp: Proszę o przepis

eli_555 napisał(a): I mielonka
Zaczynam od mielonki! Zdecydowanie!

Odp: Odp: Proszę o przepis

pawelboy napisał(a): http://www.wielkiezarcie.com/recipe31041.html
Dziękuję, na pewno skorzystam.

Odp: Odp: Proszę o przepis

mania napisał(a): Alez pieknie te wedlinki sie prezentuja mniam mniam.
Mam pytanie gdzie i za ile mozna kupic taki szynkowar
Kupiłam na allegro za 49zł.To jest taki "dwuosobowy"- mały. Są różne, większe i mniejsze.Jutro wstawię zdjęcie, zobaczysz jaki jest.

Odp: Odp: Proszę o przepis

eli_555 napisał(a): I mielonka
Dzięki, Elu, za przepisy.

Odp: Odp: W trosce o mila atmosfere

Sandra S napisał(a): I wychodze papa !
Szczęśliwej drogi, już czas!
Mam nadzieję, że jest to droga bez powrotu (tutaj)

Odp: Odp: Odp: Greckie przysmaki

luna19 napisał(a): szczurek napisał(a): παρα πολυ ωραιανα μας μαθεις και την συμπεριφοραα?επιπεδο μηδεν!κατι ηξερε ο αντρας μου που δεν παντρευτηκε καμια απο εσας!τυχαιο-δεν νομιζω


dobrze ze twoj poziom jest taki wysoki...

luna,przetłumacz, proszę i ostrzegam po raz kolejny przed pisaniem po grecku, szczurek.To jest polska strona i wszyscy użytkownicy mają prawo znać treść wpisów.

Odp: Odp: Noże w kuchni

Babciagramolka napisał(a): No to chyba jestem dziwolągiem - nie znoszę super ostrych noży .Ostre tak ale bez przesady .Jak widzę reklamy jak to na nożu kuchennym kartka papieru w locie rozpada się na pół to mnie ciarki przechodzą bo widzę domowników którzy przez przypadek dotykają nim do skóry. Może i zawodowcom którzy muszą wyfiletować tonę ryb czy rozebrać całego prosiaka nóż o takiej ostrości jest niezbędny do życia ale w domu ? Ma być na tyle sprawny by spokojnie bez ,, pitolenia " można było nim pracować .Oczywiście warto mieć kilka noży do różnych rzeczy ( mięsa, ryb , warzyw, pieczywa )- ale kupowanie ekstra noży jeszcze nie da umiejętności gotowania .Nawet ryby dobrze się nie wyfiletuje ekstra nożem jak się nie wie jak to robić .
Masz rację, nie marka noża decyduje o jakości potrawy.Mimo,że mam "lepsze" noże, nie mogę rozstać się ze starutkim gerlachem.Najlepiej mi"leży" w ręce. Lubię bardzo ostre noże.

Odp: Odp: Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?

luna19 napisał(a): misia14 napisał(a): zapomniałam dodać,że równolegle z przygotowaniem ciasta na piernik staropolski i pierniczki zaczynam przygotowywać mięso do wędzenia ....więc na ok 6 tygodni przed świętami zamawiam różne gatunki mięsa wieprzowego (karczek,schab,łopatki,szynki,boczek)....które zostanie zapeklowane a przed świętami przez męża uwędzone...przed wędzeniem kupujemy również surową kiełbasę (białą nie parzoną) i też wędzimy....pychotka


oooo pewnie ze pychotka ja nie mam warunków na wędzenie ani tez takich potrzeb... rodzina sie po świecie rozjechala i święta robi się teraz mniej wystawne.


Potrzebę to ja mam, tylko wędzić nie mam gdzie! Uwielbiam domowe wędliny!Ich zapach w mieszkaniu! Ach, rozmarzyłam się.