Odp: Odp: Greckie przysmaki
yola napisał(a): a hi,hi..Te trzy słynne panie udają greka, jak to się u nas w Polsce mawia.Skoro są takie "do przodu" to dlaczego nie popisują się swoimi przepisami(takie popisy są tu mile widziane),tylko ubliżają i zachowują się ,ze szkoda gadać.Mam nadzieję,ze moderatorzy nie będą tego zbyt długo tolerować[/quote
Tylko Tit usuwa konta.To jest jej decyzja . Myślę,że wkrótce sprawa się rozwiąże, bo nie może być tak,że 3 obce osoby, w zmowie, przychodzą na stronę i wywołują awanturę, rozbijają forum, obrażają użytkowników.W wypowiedziach padły słowa, których cywilizowany człowiek nie wypowiada.A najobrzydliwsze jest to, że Polki obrażają Polki.Po tym co Sandra i szczurek napisali, nie wyobrażam sobie, aby mogli być tu, z nami, Polkami.Myślę, że wyrażam zdanie wielu użytkowniczek i że Tit po dokładnym przeanalizowaniu tego, co te osoby napisały podejmie stosowne decyzje.
Odp: Odp: Proszę o przepis
eli_555 napisał(a): I mielonka
Zaczynam od mielonki! Zdecydowanie!
Odp: Odp: Proszę o przepis
pawelboy napisał(a): http://www.wielkiezarcie.com/recipe31041.html
Dziękuję, na pewno skorzystam.
Odp: Odp: Proszę o przepis
mania napisał(a): Alez pieknie te wedlinki sie prezentuja mniam mniam.
Mam pytanie gdzie i za ile mozna kupic taki szynkowar
Kupiłam na allegro za 49zł.To jest taki "dwuosobowy"- mały. Są różne, większe i mniejsze.Jutro wstawię zdjęcie, zobaczysz jaki jest.
Odp: Odp: Proszę o przepis
eli_555 napisał(a): I mielonka
Dzięki, Elu, za przepisy.
Odp: Odp: W trosce o mila atmosfere
Sandra S napisał(a): I wychodze papa !
Szczęśliwej drogi, już czas!
Mam nadzieję, że jest to droga bez powrotu (tutaj)
Odp: Odp: Odp: Greckie przysmaki
luna19 napisał(a): szczurek napisał(a): παρα πολυ ωραιανα μας μαθεις και την συμπεριφοραα?επιπεδο μηδεν!κατι ηξερε ο αντρας μου που δεν παντρευτηκε καμια απο εσας!τυχαιο-δεν νομιζω
dobrze ze twoj poziom jest taki wysoki...
luna,przetłumacz, proszę i ostrzegam po raz kolejny przed pisaniem po grecku, szczurek.To jest polska strona i wszyscy użytkownicy mają prawo znać treść wpisów.
Babciagramolka napisał(a): No to chyba jestem dziwolągiem - nie znoszę super ostrych noży .Ostre tak ale bez przesady .Jak widzę reklamy jak to na nożu kuchennym kartka papieru w locie rozpada się na pół to mnie ciarki przechodzą bo widzę domowników którzy przez przypadek dotykają nim do skóry. Może i zawodowcom którzy muszą wyfiletować tonę ryb czy rozebrać całego prosiaka nóż o takiej ostrości jest niezbędny do życia ale w domu ? Ma być na tyle sprawny by spokojnie bez ,, pitolenia " można było nim pracować .Oczywiście warto mieć kilka noży do różnych rzeczy ( mięsa, ryb , warzyw, pieczywa )- ale kupowanie ekstra noży jeszcze nie da umiejętności gotowania .Nawet ryby dobrze się nie wyfiletuje ekstra nożem jak się nie wie jak to robić .
Masz rację, nie marka noża decyduje o jakości potrawy.Mimo,że mam "lepsze" noże, nie mogę rozstać się ze starutkim gerlachem.Najlepiej mi"leży" w ręce. Lubię bardzo ostre noże.
Odp: Odp: Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?
luna19 napisał(a): misia14 napisał(a): zapomniałam dodać,że równolegle z przygotowaniem ciasta na piernik staropolski i pierniczki zaczynam przygotowywać mięso do wędzenia ....więc na ok 6 tygodni przed świętami zamawiam różne gatunki mięsa wieprzowego (karczek,schab,łopatki,szynki,boczek)....które zostanie zapeklowane a przed świętami przez męża uwędzone...przed wędzeniem kupujemy również surową kiełbasę (białą nie parzoną) i też wędzimy....pychotka
oooo pewnie ze pychotka ja nie mam warunków na wędzenie ani tez takich potrzeb... rodzina sie po świecie rozjechala i święta robi się teraz mniej wystawne.
Potrzebę to ja mam, tylko wędzić nie mam gdzie! Uwielbiam domowe wędliny!Ich zapach w mieszkaniu! Ach, rozmarzyłam się.
Odp: Odp: Czas na pierniczenie....
Bahus napisał(a): To oczywiście żart....
Jak zwykle niepotrzebny.Nie chcę być obiektem Twoich żartów. A za przepis dziękuję.Ciasto już siedzi w lodówce.