Wszystkie przepisy i zdjęcia są MOJEGO autorstwa :)
Odp: Gotowanie na parze
- Forum: Gotowanie na parze
Poczytałam sobie Waszą dyskusję i zupełnie nic z tego nie rozumiem. Nikt tutaj nie zna zasady działania parowaru? Przecież to nie jest urządzenie, które zrobi zupę i drugie danie i poda je na czas. Od kiedy stałam się szczęśliwą posiadaczką parowaru - wiem, jak smakuje jedzenie. Nie chodzi mi tu o przyprawy, ale o naturalny smak drobiu, czy ryżu. I w końcu nic na talerzu nie zawiera oleju, na którym się smażyło (choć takie potrawy też robię). Ziemniak z parowaru ma smak ziemniaka, a nie wygotowanej w wodzie skrobi, to samo tyczy się jarzyn (sałatka jarzynowa jest przepyszna).
Podstawą gotowania w parowarze jest taki dobór składników, które będą się gotować w jednakowym czasie i nie spowoduję efektu "buraków".
W wolnej chwili wrzucę kilka przepisów.
Sprawdzonych
Odp: Czy takie menu weselne jest odpowiednie??
A ja napiszę tak:
2 tygodnie temu odbyło się moje wesele. Ludzie niby tradycjonaliści,niby, że musi być rosół, kotlety i krokiety. My zrobiliśmy zupełnie inaczej. Powybieraliśmy z menu najbardziej wymyślne dania (owoców morza, ani ryb w nich nie było). I wiesz co? Każdy dzisiaj wspomina nasze wesele, szczególnie chwaląc jedzenie. Bo takich "cudów" to oni w życiu nie jedli. Moim zdaniem na weselu na pierwszym miejscu jest menu, na drugim dobra orkiestra, a wtedy atmosfera na pewno będzie wspaniała (bez zbędnych wysiłków ze strony Młodej Pary).
Nie polecałabym Ci tylko udek z kurczaka - nie każdy radzi sobie z obieraniem mięsa z kości za pomocą sztućców - a ubabrane obrusy to nic przyjemnego
Myślę,że w tym dniu nie warto iść na łatwiznę
Pozdrawiam
Odp: Wyniki rankingu za sierpień 2009
Bardzo dziękuję za śliczny kubeczek. Dzisiaj dotarł.
Odp: Odp: Odp: Wyniki rankingu za sierpień 2009
Bardzo wszystkim dziękuję. Rzeczywiście - wszystko to, co Wam tutaj zaprezentowałam jest mojego pomysłu i autorstwa. Mam nadzieję, że choć kilka przepisów stanie się dla niektórych inspiracją do tworzenia pysznych dań
Trzymam kciuki za zwycięzców rankingu wrześniowego!
Pozdrawiam serdecznie i czekam na kubeczek
IwonaF
Odp: Odp: Oliwa hiszpanska?
- Forum: Oliwa hiszpanska?
I u mnie oliwa hiszpańska grasuje po przepisach.
Bardzo prosiłabym o usunięcie tej reklamy, gdyż oliwa ta nie do każdego dania pasuje
Odp: Oliwa hiszpanska?
- Forum: Oliwa hiszpanska?
Coś ostatnio modna ta "hiszpańska". A jeżeli pojawi się w środku wyrazu - to chyba nie trudno domyślić się kontekstu?
Odp: Odp: Minutnik,zegar i inne akcesoria w kuchni
Duża ta filiżanka Buniu
Odp: Nie mam pojęcia co robić!
- Forum: Nie mam pojęcia co robić!
Zbyt szybkie obroty miksera powodują, że ze śmietany oddziela się masło. Śmietana wcale nie musi być schłodzona. Po prostu - ubijaj ją na wolniejszych obrotach miksera ))
Odp: Odp: Odp: Odp: Popołudniowe ploteczki
- Forum: Popołudniowe ploteczki
a ja wszystkim jadącym do Zakopanego życzę, aby wreszcie skończyły się te korki na Zakopiance!
Odp: Odp: SEPARACJA-co sądzicie?
- Forum: SEPARACJA-co sądzicie?
zawieszenie między młotem a kowadłem, oszukiwanie samej siebie: a może znowu będzie dobrze? Nicość w której tkwimy do momentu rozwodu ze szczyptą tchórzostwa przed ostateczną decyzją.
Piszę tak, ponieważ jedna z moich przyjaciółek była w separacji. Na szczęście tylko przez miesiąc. Zdecydowała się na rozwód i jest teraz wolną szczęśliwą kobietą.