dodam swoje trzy grosze w obronie Sarenki.Ma dziewczyna racje smietana -lodowka nawet ta w kartonikach.Ta co moze stac bez ochladzania to nie smietana tylko takie cudo zrobione z tluszczy roslinnych,roznice widac po-cenie!
Ja mysle ,ze pewne osoby powinny zwiekszyc dawke sojowych produktow w diecie ,wplywa poprawnie na poprawe samopoczucia.I jak to sie mowi "uderzyc w stol "zaraz zobaczymy kto do mnie skoczy....
zmieniono 1 raz (ostatnio 02 paź 2009 15:08 przez tokijka)
Jeśli mogę dodac to jeszcze to ,że dobrze jest , jak"lapy" miksera też są dobrze schłodzone.....należy je przed ubijaniem potrzymać kwadrans w zamrażalniku
Też dobra rada, bo niska temperatura ma kluczową rolę.
Jeśli mogę dodac to jeszcze to ,że dobrze jest , jak"lapy" miksera też są dobrze schłodzone.....należy je przed ubijaniem potrzymać kwadrans w zamrażalniku
A ja gdzieś ,kiedyś wyczytałam (po takim finale ubijania śmietanki),że śmietanę ubija się dobrze schłodzoną i w wąskim ,ale wysokim naczyniu.Myślę ,że mala ilość śmietany też tu miała wpływ na to że zrobiło się masełko.Teraz staram się ubijać śmietanę właśnie tak.
Powiem Wam, ze nigdy jeszcze nie kupilam smietany w kartonie. Zawsze kupuje swieze mleko i swieza smietane. Teraz sobie kojarze, ze skoro jest mleko w kartonie, to pewnie jest tez smietanka. Pewna znajoma z senepidu, juz wiele lat temu powiedziala mojej mamie, ze mleko z kartonu jest przez nia okreslane jako ''biala smierc'' i od tamtej pory w moim domu rodzinnym nigdy juz nie napotkalam na mleko z kartonu. Teraz nawet przypomnialo mi sie, ze moja tesciowa sprzedaje w sklepie mleko i smietane z kartonu, ale zawsze trzyma je w lodówce, pomimo tego, ze rachunki za prad slona ja kosztuja. No ale skoro, Pyzus napisala, ze mozna nabial z kartonu przechowywac w temperaturze pokojowej, wiec najwyrazniej ludzie tak robia. Dzieki dziewczyny za uswiadomienie, tutaj w UK jeszcze nigdy nie widzialam smietany w kartonie, moze tez dlatego, ze nie zwracalam na takowa uwagi
Nie mam pojęcia co robić!
Obserwuj wątekOdp: Nie mam pojęcia co robić!
Ja mysle ,ze pewne osoby powinny zwiekszyc dawke sojowych produktow w diecie ,wplywa poprawnie na poprawe samopoczucia.I jak to sie mowi "uderzyc w stol "zaraz zobaczymy kto do mnie skoczy....
Odp: Odp: Nie mam pojęcia co robić!
kuchareczka1
Odp: Odp: Odp: Nie mam pojęcia co robić!
misia53
Też dobra rada, bo niska temperatura ma kluczową rolę.
hoffija44
misia53
Napisać do moderatora.
Odp: Nie mam pojęcia co robić!
kamila1957
gabisia
Persik