Pasjonatka cukiernictwa i miłośniczka dekorowania na słodko ;-DDD

http://www.tortyartystyczne-lukrowefantazje.pl/
http://www.lukrowefantazje.com.pl

Torty artystyczne

Wątek dla zapaleńców cukierniczych - co powiecie na miejsce, gdzie będzie można pochwalić się wypiekiem, podzielić radami?

:-)

  • Forum: :-)

Witam!
trafiłam na te stronę za sprawą Buddiego Valastro ;-) Jest moim mistrzem, guru! Wyszukując informacji na Jego temat trafiłam tu :-D

Jestem nowa - uczę się działania forum. Mam nadzieję, że mi pomożecie troszkę ogarnąć działanie forum i zostanę na dłużej.

A moją pasja w życiu jest cukiernictwo :-)

Odp: Tort urodzinowy

torcik na 4 urodziny mojej córci :-)

Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

A do mnie dzis kurier przyniósł nagrody :-)

-koszulka tlc - naet w moim rozmiarze :-D
-fajna duza eko torba
- i termos firmy SIGG sygnowany logiem TLC :-) i z tego sie ciesze najbardziej - bo jest w sam raz do roweru :-DDD

Ślicznie dziękuje! :-*

Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

:-DDDDDDDD kochana nawet nie wiesz jak ja CI zazdroszcze! Normalnie dałąbym uciąc sobie stope, zeby byc na Twoim miejscu ;;;-p

I ciesze sie okrutnie, ze wstawiłaś zdjęcia ze spotkania :-) moze to zamknie buzie co niektorym zawistnikom ;-) oskarzenia o "ustawiony konkurs" są smieszne i pokazuja tylko poziom niektorych osob....szkoda gadac

Ja CI gratuluje z calego serca :-DDDD

Odp: Odp: Odp: Stek

  • Forum: Stek

jesli chodzi o przyprawy - to nacieram mięsko tylko solą i pieprzem .
DO tego robie masło ziołowe - kawałek masła z dodatkiem przypraw, ziół mieszam i kawałeczek kładę na usmażony stek.

Odp: Odp: Stek

  • Forum: Stek

robie stek najczescien z rostbefu .
Faktycznie dobrze jest, zeby mięso poleżano ze dwa dni w lodówce i skruszało. Mięso powinno osiągnąc temp. pokojową przed smażeniem. Więc należy je wyjąć z lodóki zgodiznę przed smażeniem. Inaczej będzie spalone na zewnątrz i surowe w środku.
na steki kroje najczęściej mięso o grubości około 4 cm.
Na patelni grilowej smaze bez tłuszczu. Mierzę temperatue mięsa w środku, aby wiedzieć jakie jest, I z mojej ściągi:

-krwisty - temp. w środku to okolo 45 stopni
-średnio wysmażony - okolo 55 65 stopni w środku\-
-mocno wysmażony - powyżej 75 stopni w środku



Odp: Tu zgłaszamy problemy

mam problemik - nie wiem jak dodać artykuł - chce napisać "ROdzaje lukrów plastycznych" , ale nie wiem jak dodać nowy artykuł?