Pasjonatka cukiernictwa i miłośniczka dekorowania na słodko ;-DDD
http://www.tortyartystyczne-lukrowefantazje.pl/
http://www.lukrowefantazje.com.pl
Torty artystyczne
- Forum: Torty artystyczne
Wątek dla zapaleńców cukierniczych - co powiecie na miejsce, gdzie będzie można pochwalić się wypiekiem, podzielić radami?
:-)
- Forum: :-)
Witam!
trafiłam na te stronę za sprawą Buddiego Valastro ;-) Jest moim mistrzem, guru! Wyszukując informacji na Jego temat trafiłam tu :-D
Jestem nowa - uczę się działania forum. Mam nadzieję, że mi pomożecie troszkę ogarnąć działanie forum i zostanę na dłużej.
A moją pasja w życiu jest cukiernictwo :-)
Odp: Tort urodzinowy
- Forum: Tort urodzinowy
torcik na 4 urodziny mojej córci :-)
Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
A do mnie dzis kurier przyniósł nagrody :-)
-koszulka tlc - naet w moim rozmiarze :-D
-fajna duza eko torba
- i termos firmy SIGG sygnowany logiem TLC :-) i z tego sie ciesze najbardziej - bo jest w sam raz do roweru :-DDD
Ślicznie dziękuje! :-*
Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
:-DDDDDDDD kochana nawet nie wiesz jak ja CI zazdroszcze! Normalnie dałąbym uciąc sobie stope, zeby byc na Twoim miejscu ;;;-p
I ciesze sie okrutnie, ze wstawiłaś zdjęcia ze spotkania :-) moze to zamknie buzie co niektorym zawistnikom ;-) oskarzenia o "ustawiony konkurs" są smieszne i pokazuja tylko poziom niektorych osob....szkoda gadac
Ja CI gratuluje z calego serca :-DDDD
Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
Przyznam szczerze, ze jestem bardzo ciekawa jak wyjazd LIRIEL pochwal sie :-)
Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
puk puk ;-) czy mozna wiedziec kiedy sponsor wyśle nagrody niespdzianki? :-)
Odp: Odp: Odp: Stek
- Forum: Stek
jesli chodzi o przyprawy - to nacieram mięsko tylko solą i pieprzem .
DO tego robie masło ziołowe - kawałek masła z dodatkiem przypraw, ziół mieszam i kawałeczek kładę na usmażony stek.
Odp: Odp: Stek
- Forum: Stek
robie stek najczescien z rostbefu .
Faktycznie dobrze jest, zeby mięso poleżano ze dwa dni w lodówce i skruszało. Mięso powinno osiągnąc temp. pokojową przed smażeniem. Więc należy je wyjąć z lodóki zgodiznę przed smażeniem. Inaczej będzie spalone na zewnątrz i surowe w środku.
na steki kroje najczęściej mięso o grubości około 4 cm.
Na patelni grilowej smaze bez tłuszczu. Mierzę temperatue mięsa w środku, aby wiedzieć jakie jest, I z mojej ściągi:
-krwisty - temp. w środku to okolo 45 stopni
-średnio wysmażony - okolo 55 65 stopni w środku\-
-mocno wysmażony - powyżej 75 stopni w środku
Odp: Tu zgłaszamy problemy
- Forum: Tu zgłaszamy problemy
mam problemik - nie wiem jak dodać artykuł - chce napisać "ROdzaje lukrów plastycznych" , ale nie wiem jak dodać nowy artykuł?