Odp: Gotowanie na parze

Ja sobie ostatnio sprawiłam zestaw do gotowania pietrowego, tak z okazji wiekszych uroczystości - jeszcze nie próbowałam, na razie gotuje albo na jednym poziomie, albo tak jak do tej pory - w papierze Saga, to najcześciej jak robie jakąś mniejszą ilość i nie chce mi sie tego cieżkiego gara wyjmować i myć potem - normalnie w rondelku sie da.

Odp: Piersi kurczaka smażone ,, w ukryciu,, - komentarze

z tymi babeczkami dobry patent ja w zeszłym roku używałam strzykawki, ale lukier w niej zasycha po chwili i trzeba płukać. W sobote pierniczenie, spróbuje tak jak piszesz dziekI!

Odp: ODCHUDZANIE JUŻ NA SYLWESTRA

Przede wszystkim - NIEZDROWO jest chudnąć wiecej niż ten 1kg tygodniowo! Do tego przy wiekszym tempie odchudzania znacznie zwieksza sie prawdopodobienstwo wystąpienia efektu jojo. Trzymaj sie zbilansowanej diety (Cambridge jak najbardziej) i na pewno uda Ci sie schudnąć te 2kg, dobrze że postawiłaś sobie cel 2kg a nie 20kg do Sylwestra

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

k.tyczynski - owszem, ale gotowanie na parze to nie to samo co smażenie ja z tym papierem sie troche bawie, smaruje go minimalną ilością oliwy i dodaje przypraw, ciut soli - zawijam w to mieso z obu stron i na patelnie. Wychodzi dużo bardziej soczyste niż smażone w tradycyjny sposób, bo papier zatrzymuje te wszystkie miesne soki. No i rzeczywiście powierzchnia jest jakby nawoskowana, ale nie sądze żeby to była jakaś niebezpieczna substancja. Wosk wystepuje przecież normalnie w naturze też

Odp: Odp: Jak podawać pomidory.

DObrym sposobem na obranie pomidorów ze skórki jest zlanie ich wrzątkiem, skórka wtedy bardzo ładnie odchodzi. Ale to wtedy, jak pomidory są dodatkiem do czegoś, bo w tym linku który podałaś sztefa to rzeczywiście można ładnie wyjeść z środka. No i jak apetycznie wyglądają!