Lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Bywam na wielu stronach kulinarnych..Moja kuchnia jest kolorowa i znajdziecie tu wszystko. A co w życiu? Jeden sezon letni pracowałam w Greckiej restauracji, przywiozłam stamtąd całą motywację i chęć do gotowania. Fotografia to moje hobby.
Mój blog kulinarny http://www.gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/
zapraszam

Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym.

Odp: Chwalimy się;

super dziewczyny . mysle ze po niedzieli tez sie pochwalę

Odp: Pogotowie Kulinarne

no ja bym podgotowała te warzywka, zamarzniete puszczą wodę i moze być nieciekawie .. dusić chyba niekoniecznie .

Odp: Greckie przysmaki

skoro o grecji tu mowa wiec przy brzydkiej pogodzie pokażę cieplutką wyspe Zakynthos

Odp: Dynia, pumpkin, kürbis, zucca, citrouille...

śliczne te maluchy
A ja z dyni to tylko dżem.. nie przepadam za dynią w occie i niecierpie dyni z kluskami. Moze zupa z dyni? no tak jadlam kiedyś na spotkaniu z Pascalem byla calkiem dobra.. muszę ugotować

Odp: Ochrona przed kleszczami

ja sie nie zabezpieczam to nic nie da .. jesli kleszcz sie gdzies przyczepi to po prostu mial szczescie .. po wyjsciu z lasu trzeba otrzepać ubrania czy wlosy .
gorzej z naszymi pupilkami (pieskami) .. moj jest duży i kudlaty i nie idzie u niego znaleźć kleszcza póki nie jest jak ziarnko grochu..

Odp: co dzisiaj na obiad?

pychotki pychotki .. lece myslec co to dziś upichcić

Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne

małgosia7902 napisał(a): ja do ciasta drozdzowego nigdy nie daje jajek w calosci ,tzn ubijam je z cukrem prawie jak na biszkopt,a tluszcz dodaje na koncu i wtedy dokladnie wszystko wyrabiam.ciasto wtedy jest bardzo puszyste. Ale niestety nie wychodzi mi ciasto kruche,zawsze wyjdzie twarde i bez smaku, moze ktos ma jakis prosty przepis?


do ciasta kruchego dodaję pół na pół margarynę i smalec ... wychodzi tak kruche ze aż się czasem sypie polecam