Pogotowie Kulinarne

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne

Henia
  • Henia

• Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
anullka7 napisał(a):

Suszone grzyby, proszę włożyć w torebki papierowe i na grzejnik lub postawić w ciepłe miejsce przy kuchni.Gdy dobrze wyschną, przełożyć w suche słoiki litrowe, dobrze zakręcić i gotowe
Pozdrowionka

Dziękuję wszystkim! Grzyby już w słoikach! A Ciebie Anullka miło widzieć! Dawno Cię nie było!

Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne

anullka7
  • anullka7

• Przepisy: 514
  • Artykuły: 0
Suszone grzyby, proszę włożyć w torebki papierowe i na grzejnik lub postawić w ciepłe miejsce przy kuchni.Gdy dobrze wyschną, przełożyć w suche słoiki litrowe, dobrze zakręcić i gotowe
Pozdrowionka

małgosia7902
Henia napisał(a):

Pomóżcie! Ususzyłam grzyby wg Waszych rad, ale widzę,że tracą kruchość, jakby wilgły.Nie chciałabym ich zmarnować! Co robić, jeszcze raz dosuszyć?

ja mieszkam na wsi, mamy piec kaflowy i grzyby caly czas wisza nad piecem w malych woreczkach(z materialu)ale jak nie masz takiej mozliwosci to moze powies je przy grzejniku.

zmieniono 1 raz (ostatnio 26 wrz 2010 11:36 przez małgosia7902)

Odp: Pogotowie Kulinarne

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
Dosusz koniecznie, bo szkoda grzybów... Ja przechowuję w słoju szczelnie zamknięte.

Henia
  • Henia

Pomóżcie! Ususzyłam grzyby wg Waszych rad, ale widzę,że tracą kruchość, jakby wilgły.Nie chciałabym ich zmarnować! Co robić, jeszcze raz dosuszyć?

wio
  • wio

• Przepisy: 68
  • Artykuły: 3
Jak ci nie wychodza bezy to daj sobie na luz i zrob deser,ubij bialka na sztywno dodaj ciagle ubijajac co masz w domu jagody,maliny,przeczki (moga byc mrozone-oczywiscie nalezy rozmrozic) troche cukru ,przeloz do pucharkow posyp owocami,czekolada,wiorkami kokosowymi itd. i deserek gotowy.Moja rodzina uwielbia taki deser

Pablito
  • Pablito

• Przepisy: 10
miło

Henia
  • Henia

Pablito napisał(a):

Pewnie tak, ale moja mama ma już dużo, dużo lat i mam nadzieje że jeszcze dużo, dużo przeżyje

A wiesz,że komputer odmładza? A my tu Twoją Mame serdecznie powitamy i zaopiekujemy się też!

Pablito
  • Pablito

• Przepisy: 10
Pewnie tak, ale moja mama ma już dużo, dużo lat i mam nadzieje że jeszcze dużo, dużo przeżyje

Odp: Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne

Henia
  • Henia

misia14 napisał(a):

Pablito napisał(a):

Moja mama nie wie jak włączyć komputer

może nadszedł czas aby mamę nauczyć

No właśnie! A Mamy szybko się uczą, czego najlepszy przykład to pisząca te słowa! A co do drożdżówki, to piekę ją i wychodzi mi od kiedy zaczęłam ją piec z przepisu Pyzy (drożdżówka bez wyrabiania).ciasto wychodzi puszyste praktycznie bez pracy.

Odpowiedz na/ edytuj Pogotowie Kulinarne