Suszone grzyby, proszę włożyć w torebki papierowe i na grzejnik lub postawić w ciepłe miejsce przy kuchni.Gdy dobrze wyschną, przełożyć w suche słoiki litrowe, dobrze zakręcić i gotowe
Pozdrowionka
Dziękuję wszystkim! Grzyby już w słoikach! A Ciebie Anullka miło widzieć! Dawno Cię nie było!
Suszone grzyby, proszę włożyć w torebki papierowe i na grzejnik lub postawić w ciepłe miejsce przy kuchni.Gdy dobrze wyschną, przełożyć w suche słoiki litrowe, dobrze zakręcić i gotowe
Pozdrowionka
Pomóżcie! Ususzyłam grzyby wg Waszych rad, ale widzę,że tracą kruchość, jakby wilgły.Nie chciałabym ich zmarnować! Co robić, jeszcze raz dosuszyć?
ja mieszkam na wsi, mamy piec kaflowy i grzyby caly czas wisza nad piecem w malych woreczkach(z materialu)ale jak nie masz takiej mozliwosci to moze powies je przy grzejniku.
zmieniono 1 raz (ostatnio 26 wrz 2010 11:36 przez małgosia7902)
Jak ci nie wychodza bezy to daj sobie na luz i zrob deser,ubij bialka na sztywno dodaj ciagle ubijajac co masz w domu jagody,maliny,przeczki (moga byc mrozone-oczywiscie nalezy rozmrozic) troche cukru ,przeloz do pucharkow posyp owocami,czekolada,wiorkami kokosowymi itd. i deserek gotowy.Moja rodzina uwielbia taki deser
No właśnie! A Mamy szybko się uczą, czego najlepszy przykład to pisząca te słowa! A co do drożdżówki, to piekę ją i wychodzi mi od kiedy zaczęłam ją piec z przepisu Pyzy (drożdżówka bez wyrabiania).ciasto wychodzi puszyste praktycznie bez pracy.
Pogotowie Kulinarne
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne
Henia
Dziękuję wszystkim! Grzyby już w słoikach! A Ciebie Anullka miło widzieć! Dawno Cię nie było!
Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne
anullka7
Pozdrowionka
małgosia7902
ja mieszkam na wsi, mamy piec kaflowy i grzyby caly czas wisza nad piecem w malych woreczkach(z materialu)ale jak nie masz takiej mozliwosci to moze powies je przy grzejniku.
Odp: Pogotowie Kulinarne
luna19
Henia
wio
Pablito
Henia
A wiesz,że komputer odmładza? A my tu Twoją Mame serdecznie powitamy i zaopiekujemy się też!
Pablito
Odp: Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne
Henia
No właśnie! A Mamy szybko się uczą, czego najlepszy przykład to pisząca te słowa! A co do drożdżówki, to piekę ją i wychodzi mi od kiedy zaczęłam ją piec z przepisu Pyzy (drożdżówka bez wyrabiania).ciasto wychodzi puszyste praktycznie bez pracy.