Lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Bywam na wielu stronach kulinarnych..Moja kuchnia jest kolorowa i znajdziecie tu wszystko. A co w życiu? Jeden sezon letni pracowałam w Greckiej restauracji, przywiozłam stamtąd całą motywację i chęć do gotowania. Fotografia to moje hobby.
Mój blog kulinarny http://www.gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/
zapraszam

Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym.

Odp: Odp: Dania regionalne

Bahus napisał(a): U nas popularnym daniem są: śleperyby z myrdyrdą i klemcugi na zalckaście...z lekko wyczuwalną nutą sznytlochu. Warunek to to coby kamsztyk był prosto od chabaśnika

a moze by tak po polsku hihih ... troszke nie zrozumialam

Odp: Robimy przetwory...

podałam tu przepis na cukinię w tej zalewie, ogórki tez w niej robię..
nawet od ogórków kilka lat temu zaczynalam.
https://gotujmy.pl/cukinia-w-zalewie-keczupowej,przepisy,63798.html

Odp: Odp: Tit! Tit! Codziennie Konkurs Dafi!!!! 24 dzbanki do rozdania!!!

caroline1983 napisał(a): No fakt, beatka153 tez tyle razy odpowiedziała że nie wiadomo czy liczyc 1 czy ostatnia odpowiedź....
Myslę że trzebaby to jasno sprecyzować bo osoby dajace 1 odpowiedx maja w tym momencie prawie zerowe szanse a kombinatorzy coraz wieksze.


popieram ... tak nie mozna! ja juz nawet nie biore udzialu bo wygrałam .. ale zagladam i ciesze sie ze inni tez mogą wygrać ... no ale ludzie ... miejcie honor

Odp: co dzisiaj na śniadanie?

a u mnie na sniadanie byly racuszki truskawkowe
a takim cudem ze kilka dni temu zrobilam za dużo koktajlu truskwakowego do picia..
zamrozilam a dziś po rozmrożeniu w mikrofali i dodaniu jajka i mąki kukurydzianej,, i jeszcze odrobina proszku do pieczenia .. wyszły pyszne truskawkowe placuszki.. i dietetyczne zaznaczam ze ciagle jestem na diecie proteinowej .. chociaż juz czasem sięgam po rozne normalne potrawy.

Odp: Testowanie produktów DAFI rozpoczęte

U mnie w pojemniku od wczoraj leży po trochu; ryż, makaron gotowany i purre (resztki z obiadu... myslę ze jutro mi sie to wszystko przyda... wiec jeszcze nie otwieram..
normalnie ryż byłby juz wyschnięty na powierzchni, ..

Odp: Robimy przetwory...

Ja juz troche kiszonych zrobilam, konserwowych , mizerie i salatkę z papryką i cebulą i w zalewie keczupowej tez trochę.. kiedys robilam takie malenkie konserwowe do koreczkow na swięta.. no ale to dopiero na koniec sezonu jak sie resztki z ogrodu wyrywa.. robilam tez jakies pikantne ale staly potem w piwnicy ze 3 lata wiec juz nie robie

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

zewa napisał(a): U mnie dziś była kaczka nadziewana farszem z żołądków drobiowych i pieczarek, ziemniaczki i surówka z młodej kapusty.



wspaniala kaczka ) az mi zapachniało .. poczekam na jakąs okazję i tez cos wykombinuję

Odp: Testowanie produktów DAFI rozpoczęte

Dziś wyjełam ciasteczka z pojemnika .. włożone w piątek.. (jest niedziela)
są świeżutkie i pachnące jak w czasie wkladania ...no to teraz robię kawusię z filtrowanej wody i testujemy ))

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Bahus napisał(a): Chłodnik liteweski, gulasz z fasolką szparagową, ziemniaki, ogórki małosolne, mizeria (do wyboru)


to te słynne małosolne afrodyzjaki?

Odp: co dzisiaj na obiad?

rosołek bardzo chętnie uwielbiam