Odp: Odp: Odp: Śliwki "węgierki"... owoc późnej jesieni
Bahus napisał(a): Netka napisał(a): Uwielbiam wegierki i brakuje mi ich tutaj.Dobrze,ze moja mama co roku robi z nich pyszne powidla!
Nie dziwę Ci się, ja wręcz nie wyobrażam sobie jesieni bez tych aromatycznych i przepysznych śliwek
Ja też lubię śliwki, jeśli je mam to robię powidła, mus a w zeszłym roku dużo ususzyłam. Niestety w tym roku, w moim sadzie śliwek jak na lekarstwo. Zrobiłam kompot, by mieć do moczki i tylko jedna partię ususzyłam (ok 3 kg) Mało! Do ciast świeżych zabrakło, będę używała suszonych, ale to później.
Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
luna napisał(a): Chlebek z dodatkiem ziemniakow z obiadu
A przepis? Nie znalazłam go w twoich przepisach. Może źle szukałam?
Piękne zdjęcia wspaniałych miejsc i okazów. Nareszcie słoneczko, idę jutro na działkę. Może i mnie uda się coś pokazać? Zobaczymy jutro!
Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
Jojo napisał(a): luna napisał(a): Znowu prace wykonal automat i piekarnik
Tak patrze na te Twoje chlebki luna i ... jade jutro po automat
Kiedy wyjmujesz ciasto z automatu? Może też tak spróbuję?
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
Paola napisał(a): Ma-Gosia napisał(a): Garnek rzymski mam już kilka lat i stoi na półce nieużywany, bo mam inne naczynia w których piekę. Bardzo mnie jednak zainteresowało użycie tego garnka do wypieku chleba. mam automat i jestem z niego średnio zadowolona - z tych samych powodów co ty. Jednak mam wątpliwości! Co to znaczy "Wstawiasz garnek z chlebem do zimnego piekarnika, nastawionego na podaną przez producenta garnków temperaturę "? Nie mam żadnej instrukcji do garnka rzymskiego, temperaturę piekarnika zawsze ustawiałam intuicyjnie.
Gosiu, odezwij się na priva, czy chcesz, żeby Ci zeskanować instrukcję do mojego garnka.
Mój garnek wygląda tak :
http://www.mniammniam.com/sklep/5152,Garnek_rzymski_2_5_l_gliniane_naczynie_do_pieczenia_bez_tluszczu.html
Piekę w nim tylko chleb, bo jest nieszkliwiony i nie chcę, żeby przeszedł "obcymi" zapachami.
Będę Ci wdzięczna za te instrukcję.
Ja tez dostałam nagrodę. Bardzo się z niej cieszę i od wczoraj studiuje te przepisy. Może coś z tego będzie! (słodkiego)
Ja tez dostałam nagrodę. Bardzo się z niej cieszę i od wczoraj studiuje te przepisy. Może coś z tego będzie! (słodkiego)
Ja tez dostałam nagrodę. Bardzo się z niej cieszę i od wczoraj studiuje te przepisy. Może coś z tego będzie! (słodkiego)
Odp: Odp: Odp: POLAGRA 2010 w Poznaniu
misia14 napisał(a): zawsze jeżdziłam na POLAGRĘ i naiwiększym zainteresowaniem cieszyły się pawilony regionów....a te potrawy i rozmaitości do degustacji.....
Ja też od kilku lat jeździłam na Polagrę, i cieszyłam się na pokazy kulinarne i rękodzieła regionów ,ale w zeszłym roku bardzo się rozczarowałam. Oprócz jednego stoiska regionalnego nie było co oglądać. Powiedziano, że zmieniła się koncepcja Polagry, więc w tym roku nie robię sobie wycieczki do Poznania. Bardzo mi szkoda, jeśli naprawdę zrezygnowano ze stoisk regionalnych na stałe.
Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
luna19 napisał(a): hmm tez kiedyś chcialam miec taka maszynke do chleba ale jednak nie zdecyduję się .. od kiedy dostalam kamień do wypieku pizzy i pieczywa jestem nim oczarowana .. i piekę na nim wszystko, bułeczki, grahamki , no chleba nie pieklam bo nie mam takiej potrzeby ( Mąż pracuje w piekarni) na kamieniu piecze się bez użycia blaszek , a wypieki są wyśmienite..
Co to takiego Kamień do wypieku pizzy? Czy to można u nas kupić?