uczę się gotować ;)
zapraszam też na mojego fotobloga:
http://www.photoblog.pl/jestemznikad
Odp: A co lubicie do Kawusi??
- Forum: A co lubicie do Kawusi??
jabłecznik był, ale już nie ma...
Odp: co na kolację ?
- Forum: co na kolację ?
wczoraj była tarta z pomidorami i mozzarellą. Dziś będą kanapki.
Odp: Jaka patelnia do naleśników?
- Forum: Jaka patelnia do naleśników?
EkoMerlin z powłoką ceramiczną. Od kilku miesięcy używam garnków z tej linii i jestem w nich zakochana, teraz więc przyszedł czas na patelnię do naleśników. Nie potrzeba wiele tłuszczu i smażą się naleśniczki pięknie. Ja mam akurat kuchenkę gazową, ale ta linia jest przystosowana także do kuchenek indukcyjnych.
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
zupa pomidorowa.
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
u mnie dziś były boczniaki a'la schabowe w ziołach prowansalskich plus groszek z marchewką.
Odp: A co lubicie do Kawusi??
- Forum: A co lubicie do Kawusi??
dziś przymiarka do tłustego czwartku... w czwartek będzie dokładka... to mój pączkowy debiut wyszedł fantastycznie
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
falafele z barszczykiem
Odp: co dzisiaj na śniadanie?
- Forum: co dzisiaj na śniadanie?
jajeczniczka
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
optymistka napisał(a): missMarietta napisał(a): optymistka napisał(a): missMarietta napisał(a): boczniaki.
Uwielbiam ale nie mam do nich dostępu
Zazdroszczę
od pewnego czasu widuję je w warzywniaku i w końcu się skusiłam, bo lata całe ich nie jadłam. Są przepyszne.
Wiem, ze pyszne ale mieszkam za granicą i w sklepach i warzywniakach z grzybów są tylko pieczarki
współczuję... :/
a u mnie wczoraj i dziś kotlety z ciecierzycy - wczoraj z kuskusem (przypaliły się, niestety), dziś z ziemniaczkami (bez większych przygód )...
Odp: Zupy wszelkie
- Forum: Zupy wszelkie
a ja gotuję sobie praktycznie tylko zupy wegetariańskie. Robi się je szybciej niż te z mięsem i są - moim zdaniem - smaczniejsze i znacznie zdrowsze. No i im mniej w nich chemii, tym lepiej - czyli żadne kupne kostki bulionowe czy vegety nie wchodzą w grę. Właściwie veget czy innych kucharków nie używam w swoim gotowaniu wcale.