Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Swietne nagrody,gratuluje Wam
Staż w Gotujmy: 5230 dni
Miasto: -
Swietne nagrody,gratuluje Wam
A ja odprowadzajac dzieci do szkoly mijam sie codziennie z taka sympatyczna mama i zawsze mowimy sobie to samo:nareszcie piatek
lub
znowu poniedzialek
A u nas dzisiaj byly tacosiki przygotowane przez malzonka(za bardzo sie nie napracowal ale licza sie checi) a dzieci mialy zupke jarzynowa
U mnie w domu tez piatki byly zawsze bezmiesne i ja rowniez staram sie trzymac tej zasady,choc przyznam sie ,ze czasami zdaza sie zapomniec,szczegolnie wtedy gdy jemy poza domem.Rybe mam nie tylko w piatki,ale tak jak Bunia uwazam,ze te piatkowe rybki czasami sa jedyna okazja do zjedzenia ich wogoleMieszkam teraz w Londynie,wczesniej spedzilam jakis czas w USA,jednak nigdy nie zauwazylam zeby ktokolwiek tutaj nie jadal miesa w piatki,wcinaja te kurczaki i frytki na okraglo(oczywiscie nie wszyscy,ale wiekszosc na pewno)Z piatkowymi rybami spotkalam sie jedynie w Domu opieki,w ktoym pracowalam jakis czas,zawsze w piatek sewowano podopiecznym ziemniaki i rybe.Gdy zapytalam dlaczego,powiedziano mi ,ze to tradycja tego domu.Moze wlasciciel mial polskich przodkow...
evita0007 napisał(a): Ja mam post jak nie mam co włożyć do gara
Ja polecam salatkie z ogorkiem(tylko zeby nie byl niemiecki),rzodkiewka ,rukola i lososiem
https://gotujmy.pl/salatka-z-lososiem,przepisy,89435.html
Z checia skorzystam z Waszych porad,sama tez kilka dorzuce
Czesto robie maseczke na twarz z zoltkiem,lyzeczka oleju z oliwek i 3 kroplami soku z cytryny.Dobra pod oczy orraz na inne narazone na wiotczenie partie skory.Bialko natomiast mozna wykorzystac na maseczke na szyje oraz podbrodek.Trzeba ubic bialko z kilkoma kroplami soku z cytryny i nalozycz na szyje,podbrodek.Bardzo fajna jest rowniez maseczka z utartych jablek i otrebow owsianych.I polece Wam jeszcze napoj pieknosci,czyli szklanke wody z sokiem z polowy cytryny.Codziennie rano,wypity naczczo doskonale regeneruje skore
Oj,jestem pewna,ze profesjonalista nawet z takiej bezksztaltnej papki jak moja wyczarowal by piekne zdjecie Ty pewnie tez bys wyczarowala
thegrooba napisał(a): dzis na obiad caponata - gulasz sycylijski z bakłażanem . Inspirowany przepisem z książki Jamiego Olivera. Dodałam jeszcze chili, karczochy z zalewy i kawałek paprykowej węgierskiej kiełbasy chorizo, a zrezygnowałam z migdałów, które były w oryginalnym przepisie.
Pieknie wyglada i na pewno bylo pyszne
Ostatnio ogladalam kilka ksiazek z jego przepisami,w dalszym ciagu nie wiem na ktora sie zdecydowac.Poki co zrobilam ostatnio ryz z programu "30 minut Jamiego"-tez byl smaczny chociaz moze nie prezentuje sie tak pieknie jak Twoje danie