Peeling kawowy Do całego ciała. Kilka łyżeczek kawy mielonej zalewamy gorącą wodą ale tak aby tylko woda je zakryła. Drobinki lekko napęcznieją, po czym dodajemy ( i tu dwa warianty) albo oliwy z oliwek, albo poprostu mieszamy z resztką jakiegoś żelu pod prysznic. (z żelem jest trochę łatwiej bo można wykorzystać też buteleczke od niego) Genialnie podudza skóre i wygładza.
Z checia skorzystam z Waszych porad,sama tez kilka dorzuce
Czesto robie maseczke na twarz z zoltkiem,lyzeczka oleju z oliwek i 3 kroplami soku z cytryny.Dobra pod oczy orraz na inne narazone na wiotczenie partie skory.Bialko natomiast mozna wykorzystac na maseczke na szyje oraz podbrodek.Trzeba ubic bialko z kilkoma kroplami soku z cytryny i nalozycz na szyje,podbrodek.Bardzo fajna jest rowniez maseczka z utartych jablek i otrebow owsianych.I polece Wam jeszcze napoj pieknosci,czyli szklanke wody z sokiem z polowy cytryny.Codziennie rano,wypity naczczo doskonale regeneruje skore
maseczki można też robić z plasterków ogórka świeżego albo z rozgniecionych truskawek - oczywiście pod warunkiem, że nie mamy na nie uczulenia
a ja mam sesje zdj. z ogórkiem, pietruszką, truskawką czy bratkami na twarzy robie na dyplom z malarstwa współczesną maskę i maluję takie kosmetyczne obrazy obecnie
Jak mam problemy z cera, jakies wypryski itp. To stosuje rumianek. Po umyciu twarzy zaparzam herbate rumiankowa. Gdy ostygnie nacieram nawet torebka od hebaty twarz. Super dziala, bo leczy wszystkie zapalenia
ja płatków owsianych nie mielę - po prostu zalewam niewielką ilością wody i papkę nakładam na twarz a po kilku/kilkunastu minutach masuję nią skórę - doskonale wygładza i oczyszcza
można też nałożyć na twarz miąższ rozgniecionego, dojrzałego kiwi - wybiela ładnie a pesteczki działają jak delikatny peeling gdy pomasujemy nimi buzię
płatki w moździerzu robie. a kiwi mam akurat jedno, tak dojrzałe i miękkie, że chyba nikt go nie ruszy, więc moze na maseczke się nada
ja płatków owsianych nie mielę - po prostu zalewam niewielką ilością wody i papkę nakładam na twarz a po kilku/kilkunastu minutach masuję nią skórę - doskonale wygładza i oczyszcza
można też nałożyć na twarz miąższ rozgniecionego, dojrzałego kiwi - wybiela ładnie a pesteczki działają jak delikatny peeling gdy pomasujemy nimi buzię
A ja jak jestem w domu to do kąpieli wlewam mleko - sporo, bo około 2 -3 litrów i kąpię się jak Kleopatra, skóra jest wtedy tak przyjemnie gładka i miękka
Czy macie jakieś "babcine" przepisy aby poprawić lub pielęgnować urodę naturalnie? Nie tylko babcineale i takie z których korzystacie na co dzień z użyciem ziół, warzyw, owoców i nie tylko. Zewnętrznie, jak i wewnętrznie. Sprawdzone na własnej skórze Nie od dziś wiadomo , że wyciśnięta, zużyta cytryna potrafi doczyścić palce, paznokcie. Natomiast zioła maja zbawienny wpływ na organizm-potrafią pobudzać, leczyć, relaksować. Ze swojej strony polecam coś sprawdzonego - czyli peeling kawowy: 1/4 filiżanki kawy sypanej, łyżka gruboziarnistej soli morskiej i oliwa z oliwek - tyle, by stworzyło gęsta papkę. Obowiązkowo raz w tygodniu najlepiej podczas braniu prysznica Polecam też zawinąć w bawełnianą chusteczkę 1/2 szklanki płatków owsianych i włożyć do kąpieli. Działa wygładzająco. Zmielone płatki owsiane, zamoczone w małej ilości wody są tez dobrym peelingiem do twarzy.
Macie jakieś sprawdzone pomysły na maseczki i inne wykorzystanie dostępnych produktów dla urody? Podzielcie się.
Dla urody...
Obserwuj wątekOdp: Dla urody...
Pozioma
Odp: Dla urody...
Netka
Czesto robie maseczke na twarz z zoltkiem,lyzeczka oleju z oliwek i 3 kroplami soku z cytryny.Dobra pod oczy orraz na inne narazone na wiotczenie partie skory.Bialko natomiast mozna wykorzystac na maseczke na szyje oraz podbrodek.Trzeba ubic bialko z kilkoma kroplami soku z cytryny i nalozycz na szyje,podbrodek.Bardzo fajna jest rowniez maseczka z utartych jablek i otrebow owsianych.I polece Wam jeszcze napoj pieknosci,czyli szklanke wody z sokiem z polowy cytryny.Codziennie rano,wypity naczczo doskonale regeneruje skore
Odp: Odp: Dla urody...
thegrooba
a ja mam sesje zdj. z ogórkiem, pietruszką, truskawką czy bratkami na twarzy robie na dyplom z malarstwa współczesną maskę i maluję takie kosmetyczne obrazy obecnie
Pyza
Odp: Odp: Dla urody...
thegrooba
płatki w moździerzu robie. a kiwi mam akurat jedno, tak dojrzałe i miękkie, że chyba nikt go nie ruszy, więc moze na maseczke się nada
Pyza
cherry
Dla urody...
thegrooba
Macie jakieś sprawdzone pomysły na maseczki i inne wykorzystanie dostępnych produktów dla urody? Podzielcie się.