Odp: Zabawa w cytaty

Jestem za a nawet przeciw,bo to zla kobieta byla-Sąd sądem a sprawiedliwość i tak musi być po naszej stronie!O czym ty do mnie rozmawiasz?
Idziemy do celu prosto jak po paraboli -jak nie jak tak- nie ma takiej rury której nie da się odetkać.Masz piątaka? - Niech Moc będzie z Tobą-Jak ja by sie uczyl to i biskupem mogby zostać. - Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co trafisz.,no i W życiu piękne są tylko chwile-Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy,a Staruszek Swiat nie wyglada na tyle lat- Wesołe jest życie staruszka-sza,lalalala zabawa trwa- Cała sala śpiewa z nami, Niech żyje bal! Jakby kózka nie skakała, to by nóżki nie złamała-Bo do tanga trzeba dwojga...Jak mówię, to mówię, a jak mówię, to wiem-wiem,ze nic nie wiem- A Kopernik też była kobietą-sexapil, to nasza bron kobieca- Kobieta mnie bije-Gdzie ci mężczyźni Buuu -wyrwałem chwasta

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

i jeszcze jednej (chyba rzeczy nie rozumiem.
AD 3. Jak dodam przepis z 3 zdjęciami opisanymi to jest to przepis z 3 zdjęciami za 50 pkt czy za 70pkt (10pkt za przepis i 3*20pkt za zdjęcia opisane).
A jak dodam przepis z 3 zdjęciami ale tylko jednym opisanym to jest to przepis za 50 pkt czy przepis za 30pkt (10pkt za przepis i 20pkt za pierwsze opisane zdjęcie, reszta 0 pkt).

Nie lepiej to jakoś uprościć i dać np.
każde zdjęcie opisane 20 pkt
każde pierwsze zdjęcie nieopisane 10 pkt
kolejne zdjęcie nieopisane ale przedstawiające różne etapy 10pkt
kolejne zdjęcie niepisane, ale będące innym ujęciem pierwszego zdjęcia 0 pkt Zlikwidować te 50 pkt za zdjęcie z 3 przepisami i 20 pkt za zdjęcie z przepisem?

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Tit napisał(a): Moi drodzy, dostaliśmy przez dwa dni bardzo dużo przepisów, co cieszy, natomiast jakość niektórych przepisów pozostawia wiele do życzenia. Musimy więc wprowadzić niezbędne zmiany do regulaminu. Przedstawiam wam projekt zmiany, które zmuszeni jesteśmy wprowadzić.
Po pierwsze:
1. Zdjęcia zamieszczane w serwisie gotujmy.pl nie mogą
posiadać znaku wodnego innych portali. Takie zdjęcia będą usuwane! Prosimy o zamieszczanie oryginalnych zdjęć, bez znaków wodnych innych portali. Jeśli aktywny użytkownik naszego serwisu ma prywatnego bloga, możemy na zasadzie indywidualnej udzielić zgody na zamieszczanie znaku wodnego swojego bloga, ale taki użytkownik musi się do nas zwrócić (mailem na adres gotujmy@infornext.pl i musi uzyskać pisemną zgodę na taką formę współpracy).
2. Użytkownicy, którzy zamieścili przez ostatnie 3 dni zdjęcia z logo (znakiem wodnym) konkurencyjnych portali są proszeni o wymianę tych zdjęć na oryginały do 25 lipca (do poniedziałku rano). Po tym terminie zdjęcia z logotypem portali konkurencyjnych zostaną usunięte.
3. Opisy do zdjęć nie będą punktowane jeśli będą zawierały mniej niż 70 znaków. Chodzi o to, żebyście w opisie wyjaśniali, doradzali a opisy pod zdjęciami żeby samodzielnie stanowiły wskazówkę do zrobienia potrawy np: Etap I Kurczak w agreście: podsmażyć oprószone mąką udka kurczaka na średnim ogniu w małej ilości tłuszczu, albo Marchew na Pikantną surówkę obiadową ścieramy na dużych oczkach tarki, albo Zupę jarzynową zabielamy śmietaną małymi porcjami ciągle mieszając, albo: Etap I Tort migdałowy. Przygotowanie biszkoptu do tortu: kroimy biszkopt długim płaskim nożem. Etap. II Tort Migdałowy. Po przekrojeniu nasączamy biszkopt pączem z esencji rumowej lub rozcieńczonym rumem. Opisy nie mogą się powtarzać
Opisy krótsze – będą publikowane, ale nie będą za nie przyznawane punkty.
4. Zdjęcia potrawy będą weryfikowane przez moderatorów. Punkty będą przyznawane tylko za takie zdjęcia, które wnoszą nową wartość informacyjną, tzn. jeśli jedno zdjęcie pokazuje ogólny wygląd potrawy, a drugie np. przekrój przez warstwy – OK., jeśli każde zdjęcie pokazuje kolejny etap przygotowania – też dobrze, natomiast jeśli ktoś wstawia 5 ujęć tej samej surówki pod różnym kątem, w dodatku zdjęcia są nieostre – punktowane będzie tylko jedno. Moderator ma prawo nie przyznać punktów za zdjęcia, jeśli ich wartość informacyjna budzi zastrzeżenia, np. pokazują 5 etapów mieszania soli z sezamem lub robienia jogurtu z jagodami - oczywiście jedno będzie punktowane.


AD 1. Jak wygląda sprawa z umieszczaniem własnego nicka na zdjęciach? Póki logo gotujmy.pl nie będzie na środku zdjęcia, a w (EDIT) prawym dolnym logu dla mnie zdjęcia nie są zabezpieczone i mam wątpliwości co do dodawania zdjęć bez podpisu, aby potem ktoś se z nich korzystał. Jeśli sobie życzycie oryginały zdjęć mogę wysyłać via mail, natomiast na stronie będą te z znakiem wodnym po środku.

Ad.2 Odnosi się to też do zdjęć podpisanych nickiem?

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Ponawiam pytanie:Rodzaj nagród będzie się zmieniał - będzie uzupełniany o nagrody innego rodzaju co jakiś czas czy pozostaje stały?

I dodaję drugie:
Własne znaki wodne można mieć?

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Mam pytanie. Rodzaj nagród będzie się zmieniał - będzie uzupełniany o nagrody innego rodzaju co jakiś czas czy pozostaje stały?

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Proszę o edycję tytułów przepisu (sam niestety nie mogę bądź nie umiem)

Mintaj z rzodkiewką w sosie jogurtowym
https://gotujmy.pl/minaj-z-rzodkiewka-z-sosie-jogurtowym-,przepisy,92176.html

Piersi z kurczaka w paście czosnkowej
https://gotujmy.pl/piersi-z-kurczaka-w-pascie-czosnkowo-zio,przepisy,92170.html

Szaszłyki z wątróbek drobiowych
https://gotujmy.pl/szaszlyki-z-watrobek-drobiowych-i-papryk,przepisy,92163.html

Obiecuje, że zwrócę baczną uwagę, aby tego typu błędy się nie pojawiały

Odp: Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Faktycznie można się zgubić. Też już chciałem się zgłaszać ale w końcu się doliczyłem :o)

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Można zawsze poczekać :o) Jest jakiś projekt ustawy, aby PESEL stał się takim NIP-em dla US. Pytanie tylko kiedy to nastąpi :o)

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

To poniekąd lipiec jest promocyjny ponieważ zdobywane punkty liczą się podwójnie do nowego i starego programu?

Odp: Odp: Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

evita0007 napisał(a): Netka napisał(a): pacpaw napisał(a): Fajnie, że awanse zostawili. Można znajomy mówić, że jest się Starszym Kucharzem
albo Szefem Kuchni
Albo mistrzem

Zobaczymy za tydzień