Jestem emerytem, uwielbiam gotować, pisać wierszyki, jestem majsterklepką wysokiej Klasy chachachachacha

Na innych portalach występowałem lub występuję jako Lajan lub Janla.

Odp: Czas już na DZIAŁKĘ

Czas na działkę czas....
Ona wzywa nas
a więc wszyscy się sprężamy
i na działce spotykamy.
Czas na działkę czas....
Ziemia zimą odpoczęła,
do rodzenia chęci wzięła
a więc całą ją skopiemy
i nasiona posiejemy
Czas na działkę czas....
Wszystkie drzewa przycinamy,
przed zarazą opryskamy,
trawnik również wygrabimy
i porządki wnet zrobimy.
Czas na działkę czas.....
Domki ptakom poprawiamy,
wszak pożytek z ptaków mamy,
One szkodniki nam wyszukają,
również miło zaćwierkają.
Czas na działkę czas....
Nasion wszyscy zakupimy
i do ziemi je wrzucimy,
by na wiosnę wyrastało
a jesienią plony dało.
Czas na działkę czas...
Grilla również wyczyścimy,
dobrym mięskiem się raczymy.
Gości wtedy zapraszamy,
satysfakcję z działki mamy.
Czas na działkę czas.....

Odp: Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem?

Glumanda napisał(a): Moj kolumbijski wujek, ma w swoim kulinarnym repertuarze gulasz z kawa To jest cos kolor sosu jest zapewniony a Pojemsoboemku.. miod.. to prawie w kazdy przepisie na zeberka lub skrzydelka jest Milego dnia zycze

Danusia, mnie nie przekonuj! Ja wiem! Odpowiadałem komuś kto wcześniej się dziwił takiemu połączeniu. Widzę, że bez cytowania poprzedniej wypowiedzi odpowiedź nie trafia tam gdzie ma trafić.

Odp: Odp: GOLONKA ...ze skórką czy bez???

annajot napisał(a): najlepiej w ogole nie podawac

no wiesz Boga sercu nie masz? Nie podawać? A kysz!

Odp: Od moderatorki

No proszę, ot przyleźli z WŻ i niszczą, no no. Szkodniki, a wszędzie pełno szpionów. A tak wszyscy? niszczą? jestem z WŻ i jakoś mam nadzieję, że nie niszczę tu niczego, chyba, że nie wiem o tym ale śledztwo winno wykazać stopień szkodliwości.

Strasznie się robi gdy tu wchodzimy,
wszystkie poczynania dokładnie śledzimy.
Cenzurę również tu wprowadzamy?
Wszak już śledczego mądrego mamy.
Życiorys również trzeba przedstawić?
Tych z WŻ nie można tu trawić?
To nie jest ważne, że stronę kochamy?
Rozrabiakom po prostu się nie damy.
Każdy spokoju tutaj poszukuje,
chce się bawić, niczego nie rujnuje.
Borubar, zrób ikonę w której zaklniemy
a jak już przejdzie, spokojni będziemy.

Odp: woda zabija...

Już wiem dlaczego zabija, Jak się w niej utopisz.

Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem?

Pozwalam sobie wstawić tutaj przepis zaczerpnięty z WŻ. Super smak, polecam go



Składniki
2 KG ŻEBEREK WIEPRZOWYCH
3-4 CEBULE
3 ŁYŻKI MIODU
2 BUTELKI KETCHAPU ,,PUDLISZKI"/WAŻNE/


Wersja do druku
Dodaj do ulubionych
Wyślij przepis
Dodaj własną notatke
skomentuj


ŻEBERKA ROZPŁYWAJĄCE SIĘ W USTACH
ŻEBERKA POSOLIĆ, PODSMAZYĆ NA PATELNI DO ZRUMIENIENIA.NA TŁUSZCZU POZOSTAŁYM PO MIĘSIE ZESZKLIĆ LEKKO CEBULE.MIÓD WYMIESZAĆ Z KETCHAPEM.ŻEBERKA WYŁOZYC DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO,NA NIE POŁOZYĆ CEBULE I CAŁOŚĆ ZALAĆ KETCHAPEM Z MIODEM.PIEC OK.1,5 GODZ.
ZNAJOMI ZAWSZE PROSZĄ O PRZYGOTOWANIE TEJ POTRAWY NA IMPREZY.DANIE PROSTE W WYKONANIU I PRZEPYSZNE.POLECAM!

Przepis udostępniony przez zuza
Inne przepisy autora

Połączenia mogą Was dziwić ale zróbcie go. Autorka ma dobry smak.

Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem?

Czytam i czytam, ale naprawdę nie zauważyłem tu nic dziwnego i nie zjadliwego. Połączenia niektórych potraw jakie wymieniacie to normalka. Jedyna rzecz jakiej nie trawię to czernina. Nigdy w życiu/ a już trochę przeżyłem / nie dałem się skusić co nie oznacza, że nie jest to jadalne. Jadłem nawet śledzie z ciastkiem tortowym i też mi smakowało. Dodawanie miodu do mięsa też jest super, podkreśla smak.