Odp: Szparagi
- Forum: Szparagi
Zielone, białych nawet nie kupuję. Gotuję na parze, podaje lekko osolone i z masełkiem, albo w szynce parmeńskiej, ale to jak spodziewam się gości
Staż w Gotujmy: 2415 dni
Miasto: -
Zielone, białych nawet nie kupuję. Gotuję na parze, podaje lekko osolone i z masełkiem, albo w szynce parmeńskiej, ale to jak spodziewam się gości
gosiapiotrek23 napisał(a): Czy były już poranne nagrody? bo chyba przegapiłam, napiszcie co było l
były tylko mnie na nic nie było stać. Ale popatrzyłam sobie
W sklepie wyglądały nienagannie? Trudno zrozumieć że mogły się tak w podróży popsuć... Ew. czymś spryskane, sztucznie podtrzymana świeżość? Nie wiem jak daleko mialas do domu, ale może warto w takiej sytuacji kolejnym razem je zareklamowac
A chcesz zrobić takie pączkowe? Bo ja w tamtym roku odkryłam pączki wiedeńskie i teraz już nie robię oponek tylko te właśnie gniazdka.
Mielone najchętniej z buraczkami albo mizerią. PS mizerię też zimą robię, ogórki są przez cały rok, może nie smakują tak samo jak w sezonie, ale przeboleję
Nie posiadam wspomnianej patelni, ale moim zdaniem te metalowe pojedyncze sprawdzają się bardzo dobrze - kilka minut i upieczone. Nie wiem, czy jest sens kupowac patelnie
biedroneczki napisał(a): Jakich składników używacie do przygotowywania koreczków? Szukam nowych inspiracji, bo moje choć pyszne to są już oklepane. Zawsze ser żółty, wędlina, ogórek, pomidor, pieczarka. Czego jeszcze można użyć?
A robiłaś kiedyś koreczki z samych owoców? Są nie tylko pyszne, ale i ładne. Ja właśnie w tej formie lubię podawać owoce na domówce, bo jednak jedzenie całych owoców nie dość że lepi ręce to jeszcze niektórzy sie krepuja ze sok ścieka po brodzie - a w formie koreczków wszystko rozchodzi sie błyskawicznie.
Aby jabłko albo banan nie ściemniały warto je lekko skropić sokiem z cytryny. Ja wykorzystuję banany, borówki, truskawki, maliny, ananasa, brzoskwinię, gruszkę. Jak używasz owoców z zalewy trzeba je najpierw osuszyc.
podbijam temat, ja mam kremowy granitowy zlew i też nie wiem, czym doczyscic np. slady po koncentracie pomidorowym, sosie bolońskim, leczo...
Kupowanie leków przez internet jak dla mnie jest nierozsądne. Zreszta, chyba takich prawdziwych lekow na recepte nie da sie zrealizowac przez internet, czy się mylę?
Na zwykłej patelni, w dodatku suchej to smażone rzeczy się przypalają, nie ma takiej sily, zeby sie tak nie działo. Nawet gdybym miala nowiuska patelnie, to to jest jedynie sposob na to zeby ją popsuc