Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Wspóle gotowanie

a może kolorowe kluski? oranżowe kuleczki, buraczkowe serduszka, zielone kwiatuchy...

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

ip, mało czasu na gotowanie to jedno, ale dużo zależy od tego jakie składniki masz do dyspozycji

Odp: Odp: O)

Śliwka a zlizałaś chociaż co się dało?! tyle procentów...marnotrawstwo!

Odp: Quiche

  • Forum: Quiche

to zupełnie różne potrawy
polenta to "włoska potrawa ludowa sporządzana pierwotnie z mąki kasztanowej obecnie na ogół z mąki kukurydzianej lub kaszki kukurydzianej, niekiedy z dodatkiem sera i różnych sosów, np sosu pomidorowego"; na Wschodzie nazywa się to mamałyga...polentę gotuje się na bardzo gęsto, studzi w płaskim naczyniu a potem kroi na kawałki i odsmaża albo grilluje, jako dodatek do mięs, warzyw, sosów...

a quiche to "rodzaj wypieku, tarty, składającego się z kruchego ciasta i nadzienia warzywnego zalanego jajeczno-śmietanową masą"

Tak się zastanawiam, że właściwie jakby się bardzo uprzeć to można polentę wylać do zastudzenia w formie do quicha, dać na to masę jajeczno-warzywną i zapiec? może i można....nie wiem....ale to już takie bardzo kombinowane

Odp: Odp: Wspóle gotowanie

nastąpi! mięsko musi się zamarynować i grzybki namoczyć!

Odp: Odp: Wspóle gotowanie

a czy grzybki już namoczyć? przez noc zmiękną...

Odp: Odp: Wspóle gotowanie

dorzucę 2 garści suszonych grzybów

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

u mnie dziś kotleciki ze schabu w kurkach, z purre z ziemniaków i marchewki