mniam,to dopiero schabik,czy schabik może mieć lekko korzenny smak,bo ja daję wam goździki,lub jeśli ktoś woli wersję słodszą 3 duże, twarde jabłka,aby podczas pieczenia mięsko miało słodszy posmak i super sosik
To ja zaczynam kroki radykalne - ciacham schab na 16 kawałków nacinając tak by były złączone spodem . Potem przygotujemy farsz który się wsadzi w nacięcia ( co drugie ) - całość zwiąże .Na końcu pokroimy tak by na porcję wchodziły 2 plastry z nadzieniem między nimi .
zmieniono 1 raz (ostatnio 20 kwi 2010 16:48 przez Babciagramolka)
Czyli udka marynujemy w maslance, gotowe wyjmujemy, nacieramy rozmarynem i papryka. polewamy miodem i przyprawiamy jałowcem. Suszone jabłka, gruszki i sliwki moczymy. Układamy w brytwance przygotowane udka, obkładamy je suszonymi owocami i pieczemy. Podajemy z pikantnym ananasem i ugotowanym brązowym ryzem
Wspóle gotowanie
Obserwuj wątekOdp: Wspóle gotowanie
A.B.
Odp: Wspóle gotowanie
Doro
Odp: Wspóle gotowanie
Babciagramolka
Odp: Wspóle gotowanie
eli_555
Odp: Wspóle gotowanie
caroline1983
Daję 1 kg schabu bez kości oraz czerwone półwytrawne wino.
Odp: Odp: Wspóle gotowanie
caroline1983
Odp: Wspóle gotowanie
Pyza
Odp: Wspóle gotowanie
caroline1983
Odp: Wspóle gotowanie
Babciagramolka
Odp: Wspóle gotowanie
A.B.